SGK'ya ait iştirak hisseleri özelleştirilecek

Emek İnşaat, Taksim Otelcilik, Yeditepe Beynelmilel Otelcilik ve Oyak İnşaat'taki iştirak hisseleri özelleştirme kapsamına alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na (SGK) ait Emek İnşaat, Taksim Otelcilik, Yeditepe Beynelmilel Otelcilik ve Oyak İnşaat'taki iştirak hisselerinin özelleştirmesini kapsam ve programa aldı.

ÖYK, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan kararı ile ayrıca, Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş'ne (TTA) ait bazı taşınmazların satışını da onayladı.

Karara göre, SGK iştiraklerinden Emek İnşaat ve İşletme A.Ş sermayesinde bulunan yüzde 49, Taksim Otelcilik A.Ş sermayesinde bulunan yüzde 31,425, Yeditepe Beynelmilel Otelcilik Turizm ve Ticaret A.Ş sermayesinde bulunan yüzde 15, Oyak İnşaat A.Ş sermayesinde bulunan yüzde 25 oranındaki iştirak hisseleri özelleştirme kapsam ve programına alınacak.

Söz konusu iştirak hisseleri satış yöntemi ile özelleştirilecek ve özelleştirme işlemleri 24 ay içinde tamamlanacak.

ÖYK ayrıca, TTA'ya ait Balıkesir Ayvalık İlçesinde bulunan (Sosyal Eğitim ve Dinlenme Tesisi) taşınmazlar ile Siirt ili Kurtalan İlçesi'nde bulunan taşınmazın satışını da onayladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir