Sıcak hava etkisini sürdürecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Yağışlar, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Ağrı, Bitlis, Van, Iğdır ve Hopa çevrelerinde etkisini gösterecek. Hava sıcaklığında ise önemli bir değişiklik olmayacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu, Ağrı, Bitlis, Van ve Iğdır çevrelerinde aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden itibaren Van'ın doğusu ve Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığında, Türkiye genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. 
Rüzgar ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek. 

Kuvvetli yağış
Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Van'ın doğusu ile Hopa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğine dikkat çeken Meteoroloji yetkilileri, yerel su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

Kuvvetli rüzgar
Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi beklenirken, Meteoroloji yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini duyurdu. 

Bazı illerde hava durumu
İSTANBUL: Az bulutlu ve açık. (30) 
ANKARA: Az bulutlu ve açık. (29) 
İZMİR: Az bulutlu ve açık. (35) 
ADANA: Az bulutlu ve açık. (36) 
ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (38) 
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (26) 
ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu. (21) 
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla doğu çevreleri parçalı bulutlu. (33) 

Bölgelerde hava durumu
MARMARA: Az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. 
EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık. 
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğusunun parçalı bulutlu. 
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevreleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. 
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla Ağrı, Bitlis, Van ve Iğdır çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor. 
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusunun parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor.