Sıcaklık azalıyor, yağış geliyor

Hava sıcaklığı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Mersin, Eskişehir, Konya, Aksaray, Karaman çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Mersin, Eskişehir, Konya, Aksaray, Karaman çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla ve Antalya çevreleri ile bugün (Cuma) İzmir, Manisa, Aydın ile Edirne, Burdur ve Isparta'nın güney, Çanakkale ve Balıkesir'in batı kesimlerinde kuvvetli, Muğla ile Antalya'nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgar ise genellikle güney yönlerden, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetlice esecek.

Yağışların; Muğla ve Antalya çevreleri ile İzmir, Manisa, Aydın, Antalya ile Edirne, Burdur ve Isparta'nın güney, Çanakkale ve Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli, Muğla ile Antalya'nın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklenirken Meteoroloji ani sel, su baskını, yıldırım gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini duyurdu.

[PAGE]

Bazı illerde hava durumu

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu. (19)
ANKARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı ilçeleri hafif sağanak yağışlı. (13)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli olması bekleniyor.(17)
ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı.(21)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genelinde kuvvetli, kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.(19)
SAMSUN: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu. (20)
ERZURUM: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu.(8)
DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu.(19)

[PAGE]

Bölgelerde hava durumu

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Edirne ile Çanakkale ve Balıkesir'in batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevreleri ile akşam saatlerine kadar Kıyı Ege' de kuvvetli, Muğla'da yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Antalya ile Burdur ve Isparta'nın güney kesimlerinde kuvvetli Antalya'nın kıyılarında yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olacak.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu, batısı parçalı ve çok bulutlu,Konya ile zamanla Eskişehir, Karaman ve Aksaray ile öğle saatlerinden sonra Ankara'nın batı ilçelerin hafif sağanak yağışlı.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu.
DOĞU ANADOLU: Parçalı, doğu kesimleri yer yer çok bulutlu geçecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğusunun parçalı bulutlu olacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir