Şikede sürpriz tahliyeler

Özel yetkili savcı, Adalı ve Havutçu dahil 8 kişinin tahliyesine karar verdi. Kararın ardından Beşiktaş hisseleri borsada tavan yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, futbolda şike iddialarına ilişkin davada, Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticisi Serdal Adalı ve teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 8 kişinin tahliyesine karar verdi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, davaya ilişkin tensip incelemesini tamamladı.

Mahkeme heyeti, Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticisi Serdal Adalı ve teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 8 kişinin tahliyesine hükmetti. Tahliyesine karar verilen isimler şöyle:

Diyarbakırspor Eski Başkanı Abdurrahman Yakut, Beşiktaş Protokol Müdürü Ahmet Ateş, İstanbul BŞB oyuncuları İbrahim Akın ve İskender Alın, Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, Beşiktaş Eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Eskişehirspor Eski Sportif Direktörü Ümit Karan ve Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay. Öte yandan mahkeme; İbrahim Akın, İskender Alın, Tayfur Havutçu, Ümit Karan, Korcan Çelikay, Cengiz Demirel, Doğan Ercan, Emmanuel Chinenye Emenike, Fatih Akbaba, Gökçek Vederson, Halil Köntek, Hikmet Karaman, Kenan Yaralı, Levent Eriş, Mahmut Boz, Mehmet Boz, Mehmet Şen, Murat Öztürk, Mustafa Ulaş Ortakaya, Serdar Berkin, Serdar Kulbilge, Sezer Öztürk, Şükrü Ongan, Tuğrul Çağrı Üzer, Zafer Önder İpek, Faruk Yaşar, Sercan Yıldırım ve Murat Şahin hakkında  seyirden yasaklanma koruma tedbirinin kaldırılmasına hükmetti.

Mahkeme heyeti, aralarında Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdal Adalı'nın bulunduğu 40 kişi hakkında seyirden yasaklanma koruma tedbirinin devamına karar verdi.

Yurt dışı yasağı

Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticisi Serdal Adalı ve teknik direktörü Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 8 kişi, hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, aralarında Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mehmet Şekip Mosturoğlu, Mecnun Otyakmaz ve Bülent Uygun'nun da bulunduğu 23 sanığın üzerlerine atılı suçun yasal yaptırımı olan sevk maddelerinin alt ve üst sınırları, atılı suçun niteliği, delilleri karartma ihtimalinin bulunması ve bu nedenle koruma tedbirlerinin de uygulanması yeterli olmayacağından tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

İlk duruşma 14 Şubat'ta

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın ilk duruşmasının 14 Şubat 2012'de Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılmasını kararlaştırdı.

Beşiktaş hisseleri tavan yaptı

Özel yetkili savcının tahliye kararının ardından borsada işlem gören Beşiktaş hisseleri yüzde 10.69 prim yaparak 7.66 lira ile tavan fiyata ulaştı. Önceki seansı 6,92 liradan kapatan Beşiktaş Futbol Yatırımları hisseleri yüzde 10.69 oranında artış göstererek 7,66 liraya kadar yükseldi.

Öte yandan, günlük bazda, Fenerbahçe Sportif Hisseleri yüzde 4,29 oranında ve Galatasaray Sportif 9,60 oranında primli, Trabzonspor Sportif hisseleri ise yüzde 0.36 oranında düşüşle kapandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir