Şile'de kaybolan Berat aranıyor

Şile'nin Oruçoğlu köyünde kaybolan 3 yaşındaki Berat Coşkun için arama çalışmaları sürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bayram tatili için ailesiyle geldiği Şile'nin Oruçoğlu köyünde kaybolan 3 yaşındaki Berat Coşkun'un annesi, oğlunun bulunması için yetkililerden yardım istedi.

Bayram tatili için geldiği Şile'nin Oruçoğlu köyünde dün sabah kaybolan Berat Coşkun'un annesi Emiş Coşkun, Sultanbeyli'den köydeki halasının kızına bayram amacıyla geldiklerini belirterek, dün sabah bayram için kalktıklarını ve kahvaltı ettiklerini, oğlunun ev sahibi ile kurban kesim yerine gittiğini söyledi.

Daha sonra geri dönen ev sahibinin kendisine seslendiğini ve bu sırada oğlunun ağlama sesini duyduğunu belirten Emiş Coşkun, şunları kaydetti:

"Ev sahibi, oğlumun ağlaması üzerine 'aşağı getiriyorum' dedi. Bahçeye açılan kapıdan iki basamak indirmiş, benim yanıma göndermiş. Daha sonra kendisi eve gitmiş. Bende biraz aşağıdaydım ve o arada biz çocukla buluşamadık. Çocuk gelmeyince ev sahibine sordum, çocuk gelmedi diye. Aşağı indik, artık sağa sola bakmaya başladık. Tekrar yola saptım. Geldiği yöne gitmiş olabilir diye. Orada bulamayınca, parka baktım. Orada da yoktu. Çocuğun gidiş yönü, köy meydanıdır. Orada görenler var çocuğu. Kurban kesenler işini bıraktı bize yardıma geldi. Camiden anons ettirdik. Daha sonra jandarmayı aradık. Dışarıdan kurban kesmek için gelenler vardı. Artık bilemiyorum. Kötüsünü düşünmek istemiyorum. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Ne olur bize yardım etsinler. Dışarıdan yabancıların da gelmesi şöyle. İstanbul'da ya da başka bir yerde yaşayanlar, buradaki akrabalarıyla kurban kesmek için gelmişler. Bilmiyorum onlar mı bir şey yaptı, yoksa bir yere mi attılar bizde bilemiyoruz."

Bu arada, jandarma ekipleriyle Berat Coşkun'un kaybolmasının ardından bölgeye gelen Akut ekiplerinin arama çalışmaları devam ediyor.

Akut operasyon biriminden Melise Özgün de kurtarma çalışmalarına ilişkin olarak, sivil ve jandarma timleriyle, köpeklerden de yararlanılarak yaklaşık 100 kişilik bir ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Özgün, ihbarı dün öğleden sonra aldıklarını belirterek, "Öncelikle köpekli arama grubumuzu gönderdik öncül ekip olarak. O saatten itibaren de arama çalışmaları devam ediyor. Burası geniş bir alana sahip. Biz de olabilecek en detaylı şekilde aramalara devam ediyoruz. Şu an için her herhangi bir gelişme yok" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir