Şimşek'ten tepki çeken tweetine açıklama

Maliye Bakanı Şimşek'in, miting için Şanlıurfa'ya gelen Başbakan Erdoğan'a ithafen attığı 'Şanlıurfa'ya bahar gelmiş, Başbakanımızı karşılamak üzere tarih de coğrafya da kıyama kalkıyor' tweeti tartışmalara sebep oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'ya gelmesinin ardından twitter hesabı üzerinden paylaştığı fotoğraf ve 'Şanlıurfa'ya bahar gelmiş, Başbakanımızı karşılamak üzere tarih de coğrafya da kıyama kalkıyor' twiti tartışma yarattı.

Bakan Şimşek, paylaşımın sosyal medyada büyük eleştiri toplaması üzerine üç ayrı twitle düzeltme yaptı.

Yazdığı tweetle ilgili art niyetli yorumlar okuduğunu ve şaşırdığını belirten Şimşek, 'Kıyama kalkıyor sözcüklerini tabiattaki bahar hareketlenmesi olarak ifade ettim. Başbakanımıza haşa farklı bir sıfat atfedecek bir niyet veya kasıt asla sözkonusu değil' dedi.

İşte o tweetler:

Başbakanımıza haşa farklı bir sıfat atfedecek bir niyet ve kasıt asla söz konusu değil. Konunun bu şekilde algılanmasını dilerim.

Kıyama kalkıyor sözcüklerini tabiattaki bahar hareketlenmesi olarak ifade ettim. Tweetle beraber verdiğim foto aşikâr.

Yazdığım bire tweete zorlama gibi görünen ve art niyetli yorumlar okudum. Kastım iddia edilen hususla asla alakalı değil. Şaşırdım!