Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne 1.47 milyar dolar yardım

Yardım, merkezi hükümetin bölgeyi kalkındırma politikası kapsamında "ortaklar" olarak nitelenen eyaletler ve şehirler tarafından sağlanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN - Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne gelecek yıl 19 eyalet ve merkeze doğrudan bağlı şehirden 10 milyar yüen (1,47 milyar ABD Doları) tutarında yardım verileceği bildirildi.

Şinhua haber ajansının yayımladığı Outlook dergisinin haberine göre, yardım, merkezi hükümetin bölgeyi kalkındırma politikası kapsamında "ortaklar" olarak nitelenen eyaletler ve şehirler tarafından sağlanacak. Haberde "ulusal ortakların yardım programının" bölgeyi 10 yıl içinde orta halli refah toplumu seviyesine ulaştırmayı amaçladığı belirtilerek, bunun bölgenin uzun vadeli istikrarı ve düzeni için hayati önem taşıdığı ifade edildi.

Merkezi hükümet tarafından mart ayında Sincan'da yapılan toplantıda belirlenen "ortak eyaletler", para yardımının yanı sıra eğitim ve personel eğitimi konularında da yardım verecek. Bölgenin görece daha gelişmiş olan Urumçi ve Karamay şehirleri dışında kalan bölümü yardımdan yararlanacak. Hükümetin düzenlemesine göre ülkenin finansal açıdan daha güçlü bölgeleri olan Guangdong eyaleti ile Pekin şehri Sincan'ın en az gelişmiş Hotan ve Kaşgar şehirlerine yardım edecek. Ülkenin kuzeydoğusundaki Heylongciang, Jilin ve Liaoning eyaletleri de iklim koşullarındaki benzerlikten dolayı Sincan'ın kuzeyindeki Taçeng ve Altay ile ortaklık yapacak.

Yardımda bulunacak eyaletlerin yıllık gelirlerinin belirli bir bölümünü Sincan'da yatırım için kullanmaları istendi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir