Sınırda oy kullanımı 10 Mayıs'ta

Milletvekili genel seçimleri için sınır kapılarında oy verme işlemi 10 Mayıs Salı günü başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Milletvekili genel seçimleri için sınır kapılarında oy verme işlemi 10 Mayıs Salı günü başlayacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yurt dışındaki seçmenlerin oy kullanabileceği gümrük kapıları

Kararda, 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Yurtdışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı seçmenlerin hangi gümrük kapılarında oy kullanacağı, bunlardan hangilerinde tatil günleri dahil 24 saat ve hangilerinde de daha az süreyle oy kullanılabileceği, gümrük kapılarında yapılacak oy verme işlemlerinde görev alacak seçim kurulları, sandık kurullarının adedi, hangi ilçe seçim kuruluna bağlı oldukları, üyelerin ve yedeklerin sayısı, bunların hangi görevlilerden teşkil edileceği, görev süreleri ve kullanılacak oy zarfları renkleri ile sair ilke ve esasları belirlendi.

Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu yeterli

Türk pasaportuna sahip olanlar oylarını Pazar günü dahil 24 saat süreyle gümrük kapıları, deniz ve hava limanlarında kullanacaklar.

 

Oy verme işlemleri, Gürbulak, Sarp, Kapıkule, Hamzabeyli, Dereköy, Habur Karayolları, Şakirpaşa, Esenboğa, Antalya, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Atatürk, Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Erkilet, Dalaman, Bodrum-Milas-Güllük, Samsun, Trabzon havalimanlarıyla birlikte Kuşadası Deniz Limanı, Çeşme Deniz Limanı ve Taşucu Deniz Limanlarında da 24 saat süreyle gerçekleştirilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir