Sinirlioğlu, Gazze krizini görüşecek

Dışişleri Müşteşarı Feridun Sinirlioğlu, 21-23 Temmuz tarihlerinde Washington’a çalışma ziyareti gerçekleştirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü operasyon, bu hafta başında Washington’da Türkiye ile ABD arasında yapılacak görüşmelerde çok ağırlıklı konuyu oluşturacak. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun başkanlığındaki Türk heyetinin, muhataplarını, Hamas yetkilileriyle yapılan temaslar konusunda bilgilendirmesi beklendiği görüşmelerde diğer başlıca gündem maddeleri, Irak ve Suriye’deki gelişmeler olacak. 

Dışişleri Müşteşarı Feridun Sinirlioğlu, 21-23 Temmuz tarihlerinde Washington’a gerçekleştireceği çalışma ziyareti sırasında ABD Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi ile diğer bazı kurumların üst düzey yetkilileriyle bir araya gelecek. 

Güncel ikili konuların da ele alınacağı Washington’daki görüşmelerde Gazze operasyonu çok önemli bir gündem maddesini oluşturacak. Türkiye’nin İsrail’in operasyonunun sürdürmesinden ve bunun sonucunda Gazze’de artan can kaybından duyduğu büyük rahatsızlık ve kaygıyı dile getirileceği temaslarda Türkiye’nin ateşkes konusundaki görüş ve önerilerinin de değerlendirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

Bu bağlamda Türk heyetinin, ABD’li muhataplarını, Hamas ile yapılan temaslar ile Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ın Türkiye ziyareti konularında bilgilendirmesi bekleniyor. 
Görüşmelerde üzerinde durulacak diğer önemli bir konu, Suriye ve Irak’taki son gelişmeler olacak. Bu kapsamda Iraklı Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin Türkiye ziyareti, Musul’da kaçırılan Türk vatandaşları ve Türkiye’nin sürdürdüğü yardım faaliyetlerinin de ele alınması bekleniyor. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir