Sırtımızı Doğu'ya, Güney'e dönmeyiz

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


BURSA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, her ne kadar yönünü Batı'ya çevirmiş olsa da veya böyle tanıtılıyor olsa da sırtını asla ve asla Doğu'ya, Güney'e dönmeyecektir" dedi.

Erdoğan, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türk-Arap Turizm Buluşması" toplantısında yaptığı konuşmada Türk Arap Turizm Zirvesi'nin, hayırlara vesile olmasını diledi.

"Tüm misafirlerimize, Türkiye'ye, tarihi şehir, Osmanlı'nın ilk Başkenti Bursa'ya hoş geldiniz diyorum" diyen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
" Misafirlerimizin, yeşiliyle, tarihiyle, misafirperver insanlarıyla, kadim kültürüyle Bursa'nın eşsiz havasını teneffüs etmelerini, memleketlerine en güzel hatıralar ve en güzel izlenimlerle dönmelerini temenni ediyorum. Her yıl yüzbinlerce Arap turisti ağırlayan Bursa, inanıyorum ki, burada bulunan çok değerli ve mümtaz misafirlerimizin katkılarıyla, önümüzdeki yıllarda artan sayıda kardeşimizi konuk edecektir. Bursa'yı gezdiğinizde, bu şehrin, sizin hiç yabancısı olmadığı bir şehir olduğunu göreceksiniz.
Bursa, eski ile yeninin, tarih ile geleceğin buluştuğu, kaynaştığı bir şehir.

Türkiye, her ne kadar yönünü Batı'ya çevirmiş olsa da, veya böyle tanıtılıyor olsa da sırtını asla ve asla Doğu'ya, Güney'e dönmeyecektir. Son yüzyıl içinde, aramıza konulmuş olan mesafelerin, sınırların, aramızdaki engel ve bariyerlerin tamamının sanal olduğuna inanıyoruz. Bin yıllar boyunca bir arada yaşamış, birbirine dost, komşu, akraba, hatta kardeş olmuş milletlerin, bugün yapay engellerle birbirinden uzak kalmasına, uzak tutulmasına bizim gönlümüz razı gelmiyor. İşte bu anlayıştan hareketle, son 9,5 yıl içinde, Hükümet olarak, kadim dostlarımızla, kardeşlerimizle, çok farklı bir iletişim ve işbirliğini tesis ettik."

"Ekibimiz masadan kalkmaz"

Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili, "Anayasa çalışmalarında AK Parti grubu ekibi masadan kalkmaz, bunu böyle biliniz. Baktık ki olmuyor, biz deriz 'Hanginizle bunu  yapabiliriz, buyurun gelin sizle yapalım'. Biz bugüne kadar hep uzlaşmacı olduk,  gene oluruz" dedi.

BDP'li milletvekilini şiddetle kınıyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan'ı rahmetle anarak, "Van'da vuku bulan, hem de isminin önünde milletvekili sıfatı bulunan bir şahsın, doktora ve başhekime yönelik darp girişimi de en az Gaziantep'teki olay kadar menfurdur. En az o cinayet kadar insanlık dışıdır. BDP'li bu milletvekilinin doktorumuza ve başhekimimize yönelik saldırısını da lanetliyorum, şiddetle kınıyorum" dedi.

Bu ülkeyi 3-5 teröriste teslim etmeyiz

Erdoğan, terör örgütünün de BDP'nin de şiddetin bir çözüm olmadığını görmek zorunda olduğunu belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz 3-5 teröriste bu ülkeyi asla ve kat'a teslim edemeyiz. Ve bu sonuna kadar onurlu yürüyüş sürecektir, gidecektir ve 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarını inşallah en ideal seviyeye getireceğiz" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir