Sis birçok ili etkisi altına aldı

Yoğun sis nedeniyle gece saatlerinden itibaren İstanbul Boğazı, gemi trafiğine kapatılırken, Kocaeli'de vapur ile Eskihisar Feribot İskelesi seferlerine ara verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Özellikle Marmara Bölgesi'nde birçok ili etkisi altına alan yoğun sis nedeniyle, deniz trafiği kapatılmak zorunda kaldı. İstanbul Boğazı'nda her iki yönde olmak üzere Kocaeli'de  de yoğun sis nedeniyle deniz trafiğine kapatıldı. 

Yoğun sis nedeniyle Boğaziçi Köprüsü gişeleri neredeyse görünmez hale geldi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'nden alınan bilgiye göre İstanbul Boğazı, "düşük görüş" nedeniyle saat 02.30 itibari ile gemi trafiğine kapatıldı.

Kocaeli'de de yaşanan yoğun sis nedeniyle vapur ve Eskihisar Feribot İskelesi seferlerine ara verildi. 

Gece saatlerinde başlayan sisin sabah saatlerinde etkisini artırması nedeniyle görüş mesafesi 25 metreye kadar düştü. İzmit Körfezi'nde yoğun sis nedeniyle vapur ve feribot seferlerine ara verildi. 

Seferlere sisin dağılmasının ardından yeniden başlanacağı öğrenildi. 

İzmir'de ertelenen uçak seferleri yapılmaya başlandı

İzmir'de etkili olan yoğun sis nedeniyle bazı uçak seferlerinin iptal edildiği Adnan Menderes Havalimanında, görüş mesafesinin artmasıyla hava trafiği normale döndü. 

Gece 04.20'den başlayan sisin, sabah 08.00'den itibaren yoğunluğunu artırması sonucu 350 metrenin altına düşen görüş mesafesi yeniden 450 metreye yükseldi. Ertelenen uçak seferlerin de yapılmaya başlandığı bildirildi.   

Öte yandan sis nedeniyle Türk Hava Yolları'nın saat 11.00'de yapılması planlanan TK2317 sefer numaralı İstanbul Atatürk Havalimanı ile saat 11.05'te yapılması planlanan TK2913 sefer numaralı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşları iptal edildi.  

Pegasus Havayolları'nın saat 09.30'da yapılması planlanan PC2450 Gaziantep, saat 10.25'te yapılması planlanan PC2460 sayılı Sivas ve saat 11.15'te yapılması planlanan PC117 sayılı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Atlas Jet'in saat 11.30'da yapılması planlanan KK0021 sayılı İstanbul Atatürk Havalimanı seferlerinde gecikme yaşanıyor.  

Muğla'da da yoğun sis etkili

Muğla'da da yoğun sis etkili oluyor. Gece saatlerinde başlayan ve sabah etkisini artıran sis nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Görüş mesafesinin 20 metreye kadar düşmesi nedeniyle sürücüler, ilerlemekte güçlük çekti.  

Sakarya'da görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü

Sakarya'da ise yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü. Gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde etkisini artıran sis nedeniyle sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.

Kavşaklarda önlem alan trafik ekipleri, sürücüleri sis farlarını yakmaları, takip mesafesini korumaları ve trafik kurallarına riayet etmeleri konusunda uyardı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir