Siyasi Diyalog Toplantısı, yarın İstanbul'da yapılacak

Toplantıda Türkiye-AB ilişkilerinin kapsamlı olarak ele alınacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye-AB bakanlar düzeyinde Siyasi Diyalog Toplantısı, yarın İstanbul'da yapılacak.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış'ın da katılacağı bir heyetle iştirak edileceği belirtildi.

Toplantıya ayrıca, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Catherine Ashton, genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu AB Komiseri Stefan Füle ve AB Konseyi ile Komisyon yetkililerinin katılacağı ifade edildi.

Türkiye-AB ilişkilerinin kapsamlı olarak ele alınacağı toplantıda, bölgesel ve uluslararası konular görüşülecek ve AB tarafından gelen öneri uyarınca bu konularda işbirliğinin nasıl geliştirilebileceği üzerinde görüş alışverişinde bulunulacak.

Türkiye'nin AB'ye adaylık statüsünün tescil edildiği 1999 yılından bu yana, her AB dönem başkanlığı sırasında bir kez Türkiye-AB Troykası bakanlar toplantıları düzenleniyordu.

Türkiye-AB bakanlar düzeyinde Siyasi Diyalog Toplantısı, Lizbon Antlaşmasının yürürlüğe girmesi ve AB'nin oluşan yeni kurumsal işleyişi uyarınca, Troyka toplantılarının yerini aldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir