Socar, Petkim ihalesine katılacak

ÖİB'in Petkim'deki yüzde 10.32 kamu hissesinin satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin son teklif verme tarihi 20 Mart 2012.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), Petkim'deki yüzde 10.32 kamu hissesinin satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin ilan Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanırken, son teklif verme tarihi 20 Mart 2012 olarak açıklandı.

CNBC-e'ye açıklama yapan Socar-Turcas CEO'su Kenan Yavuz, "Şirketimize olan güvenin göstergesi olarak ihaleye gireceğiz. Socar bu ihaleyle ilgileniyor" dedi.

ÖİB geçen yıl Kasım ayında yaptığı açıklamada, söz konusu hisselerin blok satış yoluyla özelleştirilmesine karar verdiğini duyurmuştu. Özelleştirme işleminin karar tarihinden itibaren 12 ay içinde tamamlanacağı belirtilmişti.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilan göre, ihale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle "pazarlık usulü" ile gerçekleştirilecek ve pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle ihale sonuçlandırılabilecek.

İlanda, ihaleye özel yatırım fonlarının ancak ortak girişim grubu içinde yer alarak katılabileceği bilgisi yer alırken, teklif sahiplerinden ihaleye katılabilmek için 3 milyon dolar geçici teminat alınacağı kaydedildi.

Açıklamada, "İhaleye katılabilmek için öncelikle gizlilik taahhütnamesi imzalanması ve ihale konusu şirket hakkında hazırlanan tanıtım dokümanı ile ihale şartnamesinin satın alınması zorunludur. Ortak Girişim Grubu üyelerinden birinin tanıtım dokümanı ve ihale şartnamesi alması yeterli olmakla birlikte, Ortak Girişim Grubu'nun her bir üyesinin gizlilik taahhütnamesini ayrı ayrı imzalaması ve İdare'ye teslim etmesi gerekmektedir" denildi. İhale şartnamesi ve tanıtım döküman bedeli ise 15,000 TL olarak belirlendi.

Bu konularda ilginizi çekebilir