Solmayan taraftar çiçekleri satışta

İki yıl boyunca canlılığını koruyan "taraftar çiçekler", taraftarcicek.com'da satışa sunuluyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İki yıl boyunca canlılığını koruyan ve kulüp renklerinde oluşturulan "taraftar çiçekler", taraftarcicek.com'da satışa sunuluyor.

Siteden yapılan yazılı açıklamaya göre, geçen yıl Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasının sonucu üzerine arkadaşıyla iddiaya giren iş adamı Yüşa Ünay'ın siyah–beyaz çiçek siparişi vermek için arkadaşı Uğur Doğan'ı araması, projenin doğmasına yol açtı.

Doğan, uzun uğraşlar sonrasında Ünay'ın isteğini yerine getirerek siyah-beyaz çiçek tasarımı ortaya çıkardı. Tasarımın çok beğenilmesi üzerine Ünay ve Doğan, bir yıllık çalışmanın ardından "taraftar çiçeği" hayata geçirdi. Projenin Ar-Ge ve lisans çalışmaları için yaklaşık 500 bin lira yatırım yapıldı.
Seramik üreticileri ile çalışılan projede kullanılan objeler, dört büyüklerin renklerine özel olarak hazırlandı. Ekvator'dan ithal edilen güller, fotosentez yapmadığı için hastaneler dahil her ortamda kullanılabiliyor.
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüpleriyle anlaşma imzalayan taraftarcicek.com, Galatasaray Spor Kulübü'yle lisans görüşmelerine devam ediyor. Yapılan anlaşmalar sonucu "solmayan" güllerden oluşturulan özel tasarım taraftar çiçekler, taraftarcicek.com'da satışa sunuluyor.

Projenin koordinatörü Uğur Doğan, Türkiye'de "erkeklere çiçek gönderilmez" ön yargısının taraftar çiçekle yıkıldığını, maç sonrası erkeklerin hemcinslerine çiçek gönderdiğini belirtti.
Doğan, taraftar çiçeklerin diğer çiçeklerden en önemli farklarını, "iki yıl boyunca canlılığını koruması" ve "hiçbir zararının olmaması" şeklinde açıkladı.
Şu anda sadece İstanbul içi sipariş aldıklarını kaydeden Doğan, tüm Türkiye'ye sipariş götürebilmek için çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.