Soma'da maden kazası!

Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen kazada 1 işçi hayatını kaybetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Manisa'ya bağlı Soma'dan, 13 Mayıs'ta yaşanan 301 madencinin ölümüne neden olan facianın ardından yine bir maden kazası haberi geldi. Maden ocağında meydana gelen kazada 3 çocuk babası Metin Keskin (36), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 

Alınan bilgiye göre, Soma ilçesi Eynez bölgesindeki İmbat Madencilik'te gündüz vardiyasında çalışan Metin Keskin (36), madende topan ile direk arasına sıkıştı. 

Sıkıştığı yerden mesai arkadaşları tarafından çıkarılan Keskin, işyerine ait ambulans ile hastaneye götürülürken hayatını kaybetti. 

Keskin'in cenazesi, Soma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 

Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Kaymakam Atçı, ölü sayısının daha fazla olduğuna dair iddiaları yalanladı

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, bugün 1 işçinin ölümü ile sonuçlanan maden kazası ile ilgili ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını bildirdi. 

Kaymakam Atçı, kaymakamlık binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada bugün madenlerden birinde elim bir kaza sonucu 1 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.  

"Maden firması çalışmayı durdurdu"

Kazanın ardından kaynağı belirsiz bazı iddiaların ortaya atıldığını söyleyen Atçı, "Bir takım söylentiler, dedikoduları bende duydum, sizlerde duymuşsunuz. Kazada 7 işçinin öldüğü ve ölü sayısının daha fazla olduğu yönünde. Bu bilgiler doğru değil. Hayatını kaybeden madencimiz 1 kişi, Metin Keskin isminde 1978 Soma nüfusuna kayıtlı ama aslen Balıkesir Savaştepeli olduğu söylendi. 2008'den beri madende çalışan bir kardeşimiz" dedi.  

Maden firmasının çalışmayı durdurduğunu kaydeden Atçı, "Ölümlü bir kaza meydana gelmişken üretim devam etmiyor. Diğer arkadaşları da göndermişler. Böyle acı bir günde üretimi durdurduklarını söylediler" dedi. 

301 kişi hayatını kaybetmişti

13 Mayıs 2014'te Soma, kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan faciayı yaşamıştı. 301 işçinin yaşamını yitirmesine sebep olan olay, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçti.

Bu konularda ilginizi çekebilir