Somali'ye ilk, yardım uçağı uçtu

Somali'ye yardım malzemelerini taşıyan ilk kargo uçakları yola çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanlığı, TİKA, Türk Kızılayı'nın yürüttüğü kampanya kapsamında Somali'ye yardım malzemelerini taşıyan ilk kargo uçakları yola çıktı.

Türk Hava Yollarına ait ilk kargo uçakları Esenboğa Havalima'nında düzenlenen törenin ardından havalandı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, açlık, kıtlık ve yoksulluk nedeniyle ölümle her gün karşı karşıya olan 5 milyon insanın bulunduğu, yaklaşık 6 dakikada 1 çocuğun hayata gözlerini yumduğu Somali'de yaşanan büyük insanlık dramı karşısında, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin duyarsız kalmadığını,  başlatılan yardımların öncüsü olarak ilk 2 kargo uçağının gönderildiğini söyledi.

Somali'de yaşanan yoksulluktan herkesin sorumlu olduğunu ifade eden Bozdağ, ''Yaşanan bir insanlık ayıbıdır. Bu ayıbın ortakları da bütün insanlıktır. O nedenle bu ayıbı bütün insanlık olarak el ele vermek suretiyle ortadan kaldırabiliriz'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Türkiye'nin dört bir yanında yardım kampanyaları başlatıldığını anımsatan Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan kampanyanın beklentilerin üzerinde bir katılımla sürdüğünü söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir