Son 24 saatte 6 metre ilerleme sağlandı

AFAD, "Yapılan çalışmalar kapsamında Desandre bölümünde 753 kotuna ulaşılması için toplam 800 vagon hafriyat tahliye edilmiştir. Son 24 saatte 6 metre ilerleme sağlanmıştır" açıklamasını yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Ermenek ilçesindeki kömür ocağında yürütülen arama kurtarma çalışmaları kapsamında, son 24 saatte desandre bölümünde 6, nefeslik bölümünde ise 18 metre ilerleme sağlandığı bildirildi. 

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, bugün itibariyle 482'si arama kurtarma personeli olmak üzere 797 kişilik ekibin görev aldığı çalışmaların sekizer saatlik üç vardiya halinde aralıksız olarak devam ettiği vurgulandı. 

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 

"Yapılan çalışmalar kapsamında desandre bölümünde 753 kotuna ulaşılması için toplam 800 vagon hafriyat tahliye edilmiştir. Son 24 saatte 6 metre ilerleme sağlanmıştır. Nefeslik bölümünde ise 777 kotunda çalışmalar sürmekte; bu alandan şimdiye kadar 1242 vagon hafriyat çıkarılmış durumdadır. Son 24 saatte 18 metre ilerleme sağlanmıştır. Desandre ve nefeslik bölümleri arasında hava bağlantısı sağlandığı kaydedilmektedir. Gelişmeler 7/24 takip edilmektedir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir