”Sosyal Güvenlik başvurusunu 1 Ekim'den önce görüşülecek”

Kılıç, kapatılma davası ile türban serbestliği iptalinin gerekçelerinin bayramdan sonra açıklanacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Sosyal Güvenlik Yasası'nın bazı hükümlerinin 1 Ekim'de yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, bu yasayla ilgili yapılan başvuruyu, bu tarihten önce sonuçlandırmaya çalışacaklarını bildirdi.

Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in, yeni adli yılın başlaması dolayısıyla TBMM Havuzlu Bahçe'de verdiği resepsiyonda, gazetecilerin çeşitli konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

"AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan dava ile türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasını öngören anayasa değişikliğine ilişkin davaların  gerekçelerinin ne zaman tamamlanacağına" ilişkin bir soru üzerine Kılıç, şöyle konuştu:

"Sosyal Güvenlik Yasası'nın bazı hükümleri 1 Ekim'de yürürlüğe giriyor. Bununla ilgili bir başvuru vardı. Bu başvuruyu, bu tarihten önce görüşmek istiyoruz. Bu konuyu arkadaşlarımla Perşembe günü yapacağımız toplantıda ele alacağız. Bu davayla ilgili raportör raporu tamamlanmak üzere. Bu nedenle, bahsettiğiniz 2 davanın da gerekçesi bayramdan sonraya kalacak" dedi.

Kılıç, bir başka soru üzerine de her iki davanın gerekçesinin aynı anda açıklanmasının "özel" bir nedeni bulunmadığını söyledi. Haşim Kılıç, protokol sıralamasının yasal bir düzenlemeye kavuşturulması gerektiğini kaydetti.