Sözleşmeli yasası seçimden sonra

Kamudaki sözleşmeli personel, seçimden sonra çıkarılacak yasayla kadrolu olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamudaki sözleşmeli personelin seçimin ardından çıkarılacak yasayla kadroya alınacağını belirtti, ağustos ayında atanacak öğretmen sayısını açıkladı.

Erdoğan, TRT Haber'de canlı yayınlanan Seçim Özel programında soruları yanıtladı.

Kamuda sözleşmeli çalışanlarla ve emeklilerle ilgili bir gelişme olup olmayacağının sorulması üzerine Erdoğan, "Sözleşmelilerle ilgili olarak burada üç yılı doldurmuş olanların, müracaat etmek suretiyle atamalarına yönelik adımlar atılabilir. Burada hazırlıklarımızı şu anda Başbakanlık olarak yapmış durumdayız. Ancak bunların 4/A'ya geçmesi noktasında ise bu yasal düzenleme gerektiriyor. Yasal düzenleme gerektirdiği için inşallah seçimden sonra bunun adımını süratle atacağız" dedi.

Üç yılı aşanlar önce atanacak

"Üç yıla kadar olanları seçim öncesinde mi olacak?" sorusuna karşılık Erdoğan, şöyle konuştu:

"Onu şu anda müracaatını yapmaya başlayanlar, bu konuyla ilgili talimatı arkadaşlarıma verdim. Onların atamalarıyla ilgili şey yapabiliyoruz, üç yılı aşanlarla ilgili, onu yapabiliyoruz. Fakat 4/A'ya geçmeleriyle ilgili, yani kadroya geçmeleri noktasında ise bu bir yasal düzenleme gerekiyor -ki bunda da biz kararlıyız- o yasal düzenlemeyi de yapacağız ve sözleşmelileri böylece kadroya almış olacağız. Yasa değişikliğiyle beraber. Bunu gerektirdiği için bunu, bu şekilde yapacağız. Burada da herhangi bir sorun söz konusu değil."

Erdoğan, "Sözleşmelilerin çerçevesi belli mi? Sözleşmeli derken hangi grupları kapsıyor?" şeklindeki soruya "Bütün hepsini kapsayacak ayrım yok. Milli Eğitimdi, sağlıktı, şuydu, buydu... Nerede varsa" yanıtını verdi.

Ağustosta da 30 bin öğretmen atanacak

"Ağustos öğretmen atamalarında sayı belli mi?" sorusuna da Erdoğan, "30 bin" karşılığını verdi.

Erdoğan, emeklililer konusunda yaptığı değerlendirmede de "Emekli kardeşlerimizin yanında olan tek iktidarız. Bugüne kadar yanında olduğumuz gibi bundan sonra da olacağız. İntibak sorunları bizim sorunumuzdur, bu işi biz hallederiz. Öyle sırtında yumurta küfesi olmayanlar bu işi yapamaz. Bunlar sadece atıyorlar. Bunlarda hesap kitap bir şey yok" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir