SPK'da yeni başkan Işkın

SPK'nın yeni başkanı ve ikinci başkanı belli oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - SPK Başkanı Vedat Akgiray ve ekibinin görevden alınmasından sonra yeni başkan ve yardımcısı dün akşam saatlerinde belli oldu.

Hükümet SPK Başkanı olarak İstanbul Altın Borsası Başkan Yardımcısı Seyit Ahmet Işkın'ı atadı. İkinci Başkanlığa ise Sermaye Piyasası Kurulu, Kurul Üyesi Vahdettin Ertaş getirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderilen yeni SPK yasasının onaylanması için son gn ise 31 Aralık 2012 Pazartesi günü doluyor.

1973 yılında Sivas'ta doğdu. 1996 yılında İ. Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü Bankacılık Bölümünde yüksek lisans programını tamamladı. 1996-1999 yılları arasında bir sivil toplum kuruluşunda çalıştı. 1999-2007 yılları arasında Bankacılık, Finansal Kiralama ve Sermaye Piyasaları alanında faaliyette bulunan çeşitli kurumların teftiş ve denetim birimlerinde görev yaptı. 2008 yılından beri çalışmakta olduğu İstanbul Altın Borsası'nda bir süre Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu. Halen Borsa Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Işkın, evli ve iki çocuk babası.

Vahdettin Ertaş ise 1964 doğumlu. 2006'dan bu yana Sermaye Piyasası Kurulu, Kurul Üyeliği yapan Ertaş, evli ve iki çocuk sahibi.