Sultanahmet'te silahlı saldırı

Topkapı Sarayı'na gelen bir kişinin silahla ateş açması sonucu 2 kişi yaralandı. Polis ekipleri ile bir saatten fazla çatışan saldırgan öldürüldü. Saldırganın Libya uyruklu olduğu öğrenildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul'da bu sabah Topkapı Sarayı'na gelen bir kişi etrafa silahla ateş açtı. Saldırı sonucu 1'i asker 2 kişi yaralandı. Polis ekipleri ile bir saatten fazla çatışan saldırgan öldürüldü. Saldırganın Libya uyruklu olduğu öğrenildi.

Topkapı Sarayı'na gelen akli dengesinin bozuk olduğu öne sürülen bir kişi, ateş açmaya başladı. Elinde tüfek, boynunda fişek, sırtında çanta olan zanlının üzerinde bir silah daha olduğu görüldü.

Saray'ın içine giren zanlının açtığı ateş sonucu bir asker ile bir özel güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Zanlı ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Saldırgan öldürüldü

Ancak saldırgan, teslim olmaktan vazgeçerek tekrar ateş açmaya başladı. Bunun üzerine yeniden çatışma yaşandı. Bir saatten fazla süren çatışmanın ardından saldırgan öldürüldü.

Şahin: Saldırgan Libya uyruklu

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin öldürülen saldırganın 1975 doğumlu Libya uyruklu olduğunu söyledi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun gerekli bilgileri verdiğini belirten Şahin, bu bilgiye ek olarak tek bir unsurun olduğunu ifade ederek, bunun da saldırganın kimliğiyle ilgili olduğunu söyledi.

Şahin, "Saldırgan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil, yabancı uyruklu. 1975 doğumlu, Libya uyruklu. 27 Kasım'da Türkiye'ye giriş yapmış" dedi.

Vali: Olay kişisel

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu olayı yakından takip ettiklerini ve saldırının tamamen kişisel olduğunu açıkladı. Mutlu ayrıca saldırganın Suriyeli olduğuna dair herhangi bir bilginin olmadığını söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir