Sütaş, 'Tatlımmm' ile sütlü tatlılar pazarına giriyor

Şirket, hazır taze sütlü tatlılar pazarını 100 milyon liranın üzerine çıkarmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sütaş Grubu Pazarlama Başkanı Ergun Ermutlu, araştırmalara göre bugün için hazır taze sütlü tatlılar pazarının yaklaşık 65 milyon liralık bir pazar olduğunu belirterek, "Biz, getirdiğimiz farklılıklarla çok kısa sürede bu pazarı 100 milyon liranın üzerine çıkarmayı ümit ediyoruz" dedi.

Ermutlu, Sütaş'ın yeni ürünü "Tatlımmm"ın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin Sütçüsü Sütaş" olarak sadece bu ürün kategorisinin ARGE çalışmaları ve üretim yatırımlarına 12 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını dile getirdi.

Bu kategoride, Türkiye'nin ilk "Yüzde 100 doğal" sütlü tatlılarını tüketicinin beğenisine sunduklarının altını çizen Ermutlu, şunları kaydetti:

"Bizim için öncelik, tüketicilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılamaktır. Biz tüketicilerimizin talebini yerine getirdik. 'Tatlımmm' ailesi, Sütaşseverlerin sütlü tatlılar kategorisinde de sağlıklı ve doğal ürün beklentileri sayesinde doğdu. Bütün girdilerin doğal olması, uzun soluklu bir Ar-Ge çalışmasını gerektirdi. Ancak, sonuç bizim için çok memnuniyet verici oldu. Araştırmalara göre bugün için hazır taze sütlü tatlılar pazarı yaklaşık 65 milyon liralık bir pazar. Biz, getirdiğimiz farklılıklarla çok kısa sürede bu pazarı 100 milyon liranın üzerine çıkarmayı ümit ediyoruz. Günde 900 bin paketlik üretim kapasitemiz mevcut. Ürünlerimizi, Sütaş'ın ulaştığı 78 bin noktanın tamamında tüketicilerimiz ile buluşturacağız. Sütaşseverleri, 'Tatlımmm' markası altında bundan sonra da yeni lezzetler ile tanıştıracağız."

Türkiye'de ilk 'Tatlımmm Mousse'

Sütaş Kategori Pazarlama Müdürü Tülay Dalkılıç da "Tatlımmm" ürün ailesiyle ilgili ayrıntılı bilgi vererek, sütlü tatlı ürünlerini şöyle anlattı:

"Tatlımmm Puding, çikolatalı, bitter çikolatalı, fındıklı çikolatalı, muzlu ve çilekli çeşitleri içeriyor. Tatlımmm Tatlım'ın ise çikolatalı-sütlü ve çikolatalı-çilekli çeşitleri bulunuyor. Tatlımmm Mousse, taze sütlerle çikolatayı birleştiren, köpük köpük yepyeni bir lezzet. Tatlımmm Mousse, aynı zamanda Türkiye'de 'ilk' olan bir ürün."

Tülay Dalkılıç, tüm "Tatlımmm" ailesi ürünlerinin Sütaş Çiftliği;nin taptaze sütleri ile yüzde 100 doğal olarak üretildiğini, bu ürünlerin tamamında, gerçek meyveler, gerçek fındık püresi ve en kaliteli çikolataların kullanıldığını söyledi.

Reklam ve pazarlama bütçelerine ağırlık verdiklerini anlatan Dalkılıç, sadece televizyon reklamlarına yapacakları yatırım ile hedef kitlelerinin yüzde 93'üne ulaşmak istediklerini bildirdi.

Dalkılıç, ürünlerinin içeriğinin büyük oranda süt olduğuna dikkati çekerek, "Tüketicilerin talepleri doğrultusunda devam eden çalışmalarımız sürecinde farklı 'fonksiyonel' çeşitlerimizle de karşınızda olmayı umuyoruz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir