TAI'nin performansı hayranlık uyandırdı

Boeing AEW&C Barış Kartalı Programı Müdürü Ellis, Boeing ve TUSAŞ'ın ortak yürüttüğü Barış Kartalı Programı'ında TAI'nin performansına hayran kaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Boeing AEW&C Barış Kartalı Programı Müdürü Mark Ellis, Barış Kartalı Programında TUSAŞ-TAI'nin muhteşem bir iş çıkardığını belirterek, ''TAI'de gördüğümüz kalite dünyada 1 numara'' dedi.

TUSAŞ-TAİ Akıncılar Tesislerinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacını karşılamak amacıyla, Boeing ile TUSAŞ'ın birlikte yürüttüğü Havadan Erken İhbar ve Kontrol (AEW & C) Uçağı Barış Kartalı Projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Boeing AEW&C Barış Kartalı Programı Müdürü Mark Ellis, programda önemli bir geçiş döneminde bulunduklarını, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin istediği test süreçlerinin tamamlandığını söyledi. Barış Kartalı Programı'nda Türk sanayisinin çok önemli rol oynadığını anlatan Ellis, programda geliştirme aşamasından doğrulama testleri aşamasına geçildiğini, Seattle ve Türkiye'de laboratuvar ortamında ve uçaklar üzerinde yer ve hava testlerinin yapıldığını kaydetti.

Proje kapsamında Türkiye için üretilen 4 uçaktan ilkinin 2012 yılı sonuna kadar teslim edileceğini bildiren Ellis, kalan üç uçağın da 2013 yılında teslimatının yapılacağını ifade etti.

Ankara'daki TUSAŞ-TAI Tesislerinde temel modifikasyonların tamamlandığını belirten Ellis, ekipman kurulumu ve nihai kontrol işlemlerinin devam ettiğini ifade ederek, ''TAI muhteşem bir iş çıkardı. TAI'de gördüğümüz kalite dünyada 1 numara. Dünyada bunu yapabilecek sadece 1-2 firma var. TAI'nin yaptığı işe hayranlık duyuyoruz'' dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir