Taksi alacaklara müjde

İBB Başkanı Topbaş, taksi alımında ÖTV'yi kaldırmakla taksicilere en büyük jesti yapacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Biz taksici esnafına en büyük jesti, eğer becerebilirsek, taksi alımında ÖTV'yi kaldırmakla yapacağız. Taksici araçlarını daha hesaplı almalı, modellerini büyütebilmeli, çünkü zaten vergi veriyor" dedi.

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin merkezine gelen Topbaş, burada Birlik Başkanı Faik Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri ile toplantı yaptı.

Topbaş, İstanbul'da 2 bin yeni otobüse ihtiyaçlarının olduğunu belirterek, otobüsleri kendi keselerinden almanın mümkün olmadığını söyledi. İstanbul'da taksi sisteminin de bu şehre yakışır tarzda geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Topbaş, sözlerine şöyle devam etti:

"İstanbul taksileri, öyle bir noktaya gelmeli ki İstanbul örnek gösterilmeli. Bu amaçla 'Call Center (Çağrı Merkezi)' gibi bir merkez kuruyoruz. Panik düğmesi dahil her türlü güvenlik sistemi olan, turistin bindiği zaman merkezle irtibat kurabileceği, hatta şoförün taksisine bindiği zaman kartını okutmadan kullanamayacağı, kartını okuttuğu zaman, kimin hangi plakayı kullandığına kadar merkezden takip edebileceğimiz bir sistem geliştiriyoruz."

ÖTV'nin kaldırılması halinde, taksici esnafının da rahatlıkla daha geniş ve konforlu taksi almaya yanaşacağını ifade eden Topbaş, bu konuyu geçmişte dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a söylediğini, şimdi yine talep edeceğini bildirdi. Kadir Topbaş, Belediye Gelirleri Yasası'nda yapılacak düzenleme ile taksici esnafının kaldırılan harçlarının yeniden konulacağını, ancak oranlarının daha düşük seviyede olacağını söyledi.

Topbaş, "Biz taksici esnafına en büyük jesti, eğer becerebilirsek, taksi alımında ÖTV'yi kaldırmakla yapacağız. Taksici, araçlarını daha hesaplı almalı, modellerini büyütebilmeli, çünkü zaten vergi veriyor" şeklinde konuştu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir