Taksim'de saldırı

Çevik kuvvet ekibine yönelik canlı bombalı saldırıda 15'i polis 17'si vatandaş 32 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Taksim'de çevik kuvvet ekibine yönelik intihar saldırısı düzenlendi. Patlamada 15 polis, 17'si sivil vatandaş olmak üzere 32 kişi yaralandı.  

Taksim'de çevik kuvvet polisinin bulunduğu polis noktasına bombalı saldırı düzenlendi. Cumhuriyet Anıtı'nın olduğu noktada saat 10.25 civarında meydana gelen patlamada 32 kişi yaralandı. Yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı.

Patlamanın bombalı eylemcinin polis aracına girmeye çalıştığı sırada gerçekleştiği düşünülüyor. Bu arada cesedin yanında bir bomba daha bulunduğu bildirildi.

Patlamanın ardından Taksim Meydanı trafiğe kapatıldı. İkinci bir bombanın olup olmadığına dair emniyet mensupları araştırmalarına devam ediyor. Saldırıyla ilgili bir şüpheli aranıyor.

Polis ekipleri ikinci bir saldırı ihtimaline karşı bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

Polis ekiplerinin olay yerine kimseyi yaklaştırmazken, bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Olayla ilgili geniş kapsamlı soruşturma sürdürülüyor.

Şişli Etfal İlkyardım Hastanesine kaldırılan çevik kuvvet polisleri Halil Keskinbıçak ile Muzaffer Aslan ameliyata alındı.

Patlamanın ardından trafiğe kapatılan Harbiye yönüne gidiş güzergahı ile Gümüşsuyu'ndan Taksim'e çıkış güzergahı yeniden ulaşıma açıldı.

Sıra Selviler ile İstiklal Caddesi ise olay yerindeki inceleme ve araştırmaların sürmesi dolayısıyla ulaşıma kapalı bulunuyor.

Taksim Meydanı'nda canlı bomba eylemini düzenleyen kişinin cesedi, morga kaldırıldı.

Yaralananların kimlikleri belirlendi

Taksim Meydanı'nda meydana gelen patlamada yaralanan 32 kişiden 25'inin kimlikleri belirlendi.

Taksim Meydanı'ndaki patlamada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli İlker Avat, Erkan Serbay Sığırcı, Mustafa Aslan, Halil Keskinbıçak, Muzaffer Aslan adlı polis memurlarının yanı sıra trafik polisi İdris Nergis ile Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurları Savaş Ateş, Mehmet Kızıltop, Saim Yamanlı, Emre Yıldırım, Bilal Çalışkan ve Ahu Sunu'nun yaralandığı bildirildi.

Patlamada yaralanan 17 vatandaştan 13'ünün kimlikleri ise şöyle:

Nuri Yılmaz, Gülden Güngör, Süleyman Karanlık, Recep Langin, Yeter Ünsal, Hüseyin Sarı, Hıdır Aydoğdu, Ahmet Eftada, Ayşe Elemeç, Saliha Aygördü, Sami Özverel, Sami Gürsel ve Ragıp Batur.

Vali Mutlu: Terör örgütü olarak gözüküyor

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 17'si sivil 15'i polis olmak üzere toplam 32 kişinin yaralandığını söyledi. Mutlu, Taksim'de meydana gelen patlamayla ilgili olarak, "Elbette ki bir terör örgütü olarak gözüküyor" dedi.

Mutlu, bu tür eylemleri şiddetle kınadıklarını ifade ederek, "Olayda hedef güvenlik güçlerimiz olmakla birlikte sivil vatandaşlarımızın da etkilenmiş olması, terörün ne derece acımasız olduğunu gösteren yeni bir görüntü. Bu bir insanlık suçudur ve bu suçu işleyenlerin çıkış yolu yanlıştır. Bu tür eylemlerle hiçbir şekilde, ülkemizde, milletimizin içerisinde bir huzursuzluk yaratarak, netice elde etmeleri de asla mümkün değildir" dedi.

Çapkın: İncelemeler devam ediyor

İstanbul Emniyet Müdür Hüseyin Çapkın olay yerinde açıklama yaptı.

Çapkın, olayda yaralı sayısının 32 olduğunu belirterek, bunlardan biri emekli 17'sinin polis memuru, diğerlerinin vatandaş olduğunu söyledi. Çapkın olayın büyük ihtimal canlı bomba olduğunu ve canlı bombanın erkek olduğunu söyledi. Hüseyin Çapkın, olayda ölen veya şehit olan kimsenin olmadığını, olayla ilgili incelemelerin devam ettiğini söyledi. Çapkın, canlı bombanın polis otosuna girerek eylemini gerçekleştirmek istediğini ve cesedin yanında bir bomba daha bulunduğunu ifade etti. Çapkın, bir kaç parça daha bomba bulunduğunu söyledi.

Köksal: Ekipler detaylı inceleme içerisinde

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Taksim'deki saldırıda 15'i polis 17'si sivil vatandaş olmak üzere toplam 32 kişinin yaralandığını, ağır olan yaralı polislerin de hayati tehlikeyi atlattıklarını bildirdi.

Bugün İstanbul'da polise yönelik menfur bir saldırı gerçekleştiğini belirten Köksal, "Saldırıda bir kısmı vatandaşımız, bir kısmı polisimiz 32 kişi yaralandı. Şu anda aldığımız bilgiler yaralı polislerimizin hayati tehlikeyi büyük ölçüde atlattıkları şeklinde. Bu bizi sevindiriyor. Diğer taraftan ekiplerimiz detaylı bir inceleme ve araştırma içerisindeler. Kısa süre içinde daha geniş bilgilere ulaşacaklar. Olay yeri ekipleri, olay yerindeki bilgileri toparladılar. Onlar üzerinde çalışmalar yapıyorlar. Kısa süre içinde sizlere açıklamalar yapılacak."

Bir gazetecinin "saldırganın patlattığı bomba türü ve kimliği belirlendi mi?" yönündeki sorusuna Köksal, "Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Patlayıcının cinsi miktarı, patlayış şekli, bunlar parçalar üzerinden gidildiği için, tabii ki tek tek parçalar üzerinden gidildiği için biraz zaman alıyor. Tüm materyaller inceleniyor" dedi.

Köksal, bir gazetecinin eylemcilerin sayısına ilişkin sorusu üzerine de "Bir eylemci ölü olarak ele geçti. Bu konu üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilgi geldikçe sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.

Erdoğan: Türkiye'yi karıştırmak isteyenlere izin vermeyeceğiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'yi karıştırmak, huzuru, istikrarı, güvenlik ortamını bozmak isteyenlere asla ve asla müsamaha gösterilmeyeceğini, bu saldırıların hiçbir şekilde Türkiye'yi birlik, kardeşlik ve kalkınma hedeflerinden alıkoyamayacağını bir kez daha hatırlatıyorum" dedi.

Atalay: Tahminler var açıklama yapmak için erken

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Yaralıların durumu genelde iyi. İki polisimiz ameliyatta. Genel olarak aldığımız bilgi inşallah can kaybı olmayacak o yönde, umudumuz da o" dedi.

Teröristin kimliğinin belirlenip belirlenmediğine ilişkin bir soru üzerine Bakan Atalay, "Bu konularda her hangi bir kesin bir ifadede bulunmak istemiyoruz. Biraz acele de etmemek lazım. O konuda tahminler var, belirlemeler var ama arkadaşlarımızın biraz daha çalışmaları gerekiyor. Tabii bombanın türü, kullanılan malzeme vesaire bazı tahminler var ama erken açıklama yapmamak gerekiyor. O konuda biz biraz tedbirliyiz biliyorsunuz" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir