Taksim'de tüp gaz bomba gibi patladı

Taksim'de meydana gelen patlamada 1 ağır 9 kişi yaralandı. Vali Mutlu patlamanın yüzde 99 ihtimalle tüp gazdan kaynaklandığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Taksim'de tüp gaz sıkışması sebebiyle büyük bir patlama meydana geldi. Saat 16:00 civarında Kazancı yokuşunda şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi.

Patlamada 6 vatandaş yaralandı. Yaralanan vatandaşlar hastaneye kaldırılırken, patlamanın şiddetiyle bazı arabalar ters döndü. Çevre binalarda ise büyük hasar yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında meydana gelen patlamanın ardından, olay yerinde incelemelerde bulundu. 

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Topbaş, patlamanın ilk belirlemelere göre bir sanat atölyesinde gaz sıkışmasından meydana geldiğini söyledi. İGDAŞ'ın verdiği bilgilere göre, binada fazla doğalgaz kullanılmadığını ifade eden Topbaş, nihai sonucun teknik rapordan sonra ortaya çıkacağını belirtti.

Patlamanın meydana geldiği sokakta ciddi tahribat yaşandığına işaret eden Topbaş, "Şu anda 3 yaralı hastanede, 2'inci derecede yanık olarak görülmekte. Toplamda 9 yaralı, 3'ü taburcu olmuş" diye konuştu. Topbaş, tespitlerin ardından Beyoğlu Belediye Başkanlığınca binaların doğramalarının takılmasına başlanacağını kaydetti.

Bölgede yaşayan vatandaşları otellerde ağırlayabileceklerini dile getiren Topbaş, "Büyük bir kaza. Çok şükür bir ölümle sonuçlanan durum yok" dedi. Maddi kayıpların karşılanmasına yönelik soruya, Topbaş, "Devletin gücü onları himaye etme konusunda yeterli. Hem yerel yönetimler olarak biz olalım hem mülki idarelerimiz, ilgili kurumlarımız zaten bunları himaye ederiz" yanıtını verdi.

Yaralıların kimlikleri belirlendi

Kazancı Yokuşu'ndaki patlamada, olayın meydana geldiği sanat atölyesinin sahibi Caner Karakuş ve hamile olduğu belirtilen eşi Emel Karakuş, Mehmet Ali Sever, Sıdıka Çobanoğlu ile eşi İsmail Çobanoğlu, Fatma Koç, Şahnur Aydın, Abdullah Özkul ve Volkan Koçak yaralandı. 

Caner ile Emel Karakuş, Mehmet Ali Sever, Sıdıka ve İsmail Çobanoğlu ile Fatma Koç, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Şahnur Aydın, Abdullah Özkul ile Volkan Koçak ise Alman Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Alman Hastanesi'ne kaldırılan 3 yaralı, ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilirken, Caner ve Emel Karakuş, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile bazı yetkililer, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. 

İnceleme tamamlandı

Öte yandan, patlamanın ardından, polis, itfaiye ve İGDAŞ ekiplerinin olay yerinde yaptığı inceleme tamamlandı. 

Ekipler, olayın yaşandığı bölgenin bir kısmına elektrik verilmemesi nedeniyle incelemeleri harici ışık kaynaklarıyla gerçekleştirdi. Beyoğlu Belediyesi temizlik ekipleri de çalışmaların tamamlanmasının ardından patlamada zarar gören binalardan dökülen cam ve moloz parçalarını yoldan kaldırmak için çalışma yaptı. 

İstanbul Valisi Mutlu: Patlama yüzde 99 tüp gaza bağlı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise patlamaya ilişkin twitter hesabından açıklama yaptı.

Mutlu, twitter mesajında, "Beyoğlu Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında patlama meydana geldi. İlk belirlemeler doğalgaz veya tüpgazdan kaynaklandığı yönünde" ifadesini kullandı.

1d.jpg

Mutlu, konuya ilişkin ikinci twitter mesajında ise "Kazancı Yokuşu'ndaki patlamanın yüzde 99 tüp gaza bağlı olduğu kanaati kuvvetlendiğini" kaydetti. 

"Yaralıların hayati tehlikesi yok"

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok da patlamanın ardından olay yerinde incelemelerde bulundu.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Altınok, patlamanın doğalgaz sıkışmasından meydana geldiğini söyledi.

Yaralıların tedavi altına alındığını hatırlatan Altınok, "Durumları iyi, hayati tehlikeleri yok. Birinin durumu biraz daha sıkıntılı. Ama hayati tehlikesinin olduğunu zannetmiyoruz. Maddi hasar fazla gözüküyor. Gaz sıkışması fazla olunca böyle bir durum ortaya çıkmış" diye konuştu. 

Altınok, patlamada yaralananların olay yerinden geçen vatandaşlar ve içeride çalışanların olduğunu ifade ederek, "Ucuz atlattık, hepimize geçmiş olsun" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir