Taksim'den kara dumanlar yükseliyor

Bir haftadır İstanbul'da olaysız devam eden Gezi Parkı gösterileri, sabahki polis müdahalesi ile tekrar alevlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gezi Parkı direnişinin 15. gününde polisin eylemcilere bıraktığı Taksim Meydanı'nında kontrolü tekrar polisin ele alması üzerine olaylar şiddetlendi.

Bir haftayı aşkın süredir Türkiye'nin diğer illerinin aksine İstanbul'da olay yaşanmazken, bu sabah gerçekleştirilen polisin meydanı "temizleme" operasyonu sonrasında Taksim eylemin ilk günlerine geri döndü.

Polisin TOMA ve biber gazı ile müdahalesine bazı göstericiler taşla karşılık verdi. Sabah saatlerinde molotof atan göstericiler gözaltına alındı.

Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı protestolar bütün şiddetiyle devam ediyor. Taksim Meydanı tekrar savaş alanına dönmüş durumda.

cd401af36b67b6aa8f30844eaac27cbb.jpg

Polis helikopteri devriye geziyor

Taksim’de havadan da durum kontrolü sağlanıyor. Polis helikopteri, havadan sürekli kontroller yaparak meydandaki durumu çevik kuvvet ekiplerine bildiriyor ve bu şekilde Taksim’deki durum kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Gezi Parkı’ndaki eylemciler ise polisle çatışan eylemcilere destek vermiyor.

TOMA yandı

Öğle saatlerinde ise atılan bir molotof kokteylinin isabet ettiği Toplumsal Müdahale Aracı’nın alev alması üzerine, içerisindeki polis memuru son anda dışarı çıkarak kurtuldu. Çatışan bu gruplar, polis ekiplerinin üzerinde attıkları molotof nedeniyle bazı çevik kuvvet ekipleri de yanmaktan son anda kurtulabildi.