Tanal'dan DDK incelemesi talebi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul merkezli yürütülen soruşturma kapsamındaki iddiaların Devlet Denetleme Kurulu'nca (DDK) incelenmesini talep etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM - CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanlığına yönelik başvuru dilekçesinde, İstanbul merkezli operasyon ve ardından yaşanan gelişmelere değinerek, Anayasanın 104. maddesine göre,  Cumhurbaşkanı'nın anayasanın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetmek ve bu amaçla Devlet Denetleme Kuruluna inceleme, araştırma ve denetleme yaptırtma yetkisine sahip olduğunu hatırlattı. 

Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları doğrultusunda kurumların denetlenmesi ve bu denetim mekanizmasının harekete geçirilmesinin devletin itibarını kaybetmemesine ve denetim sonucunda yolsuzluk ve rüşvet iddialarının aydınlatılmasına katkı sağlanacağını ifade eden Tanal, Anayasanın 104. Maddesi kapsamında yolsuzluk ve rüşvet iddialarını araştırmak, incelemek üzere DDK'ya gereken talimatların verilmesi, görevlendirilmelerin yapılarak acilen çalışmalara başlanmasını talep etti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir