Taraftar cinayetinde 1 kişiye tutuklama

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan maç öncesi çıkan olayda Sırp taraftar Marko İvkoviç'in hayatını kaybetmesiyle ilgili 1 kişi tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında 21 Kasım'da oynanan THY Avrupa Ligi maçı öncesi çıkan olayda Sırp taraftar Marko İvkoviç'in (25) hayatını kaybetmesine ilişkin gözaltına alınan 7 şüpheliden biri tutuklanırken, 6'sı serbest bırakıldı. 

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu gözaltına alınan 7 şüpheli, Bakırköy Adalet Sarayı'na getirildi. 

Savcılık tarafından ifadeleri alınan 7 şüpheliden 6'sı adli kontrol tedbiri uygulanması, 53 yaşındaki Kadri A. ise tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Bakırköy 5. Sulh Ceza Hakimi Cemal Kök, şüpheli Kadri A'yı "üzerine atılı kasten öldürme suçunun niteliği, tanık anlatımları, delillerin tam toplanmamış olması, şüphelinin kaçma ihtimalinin bulunması ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalmasını" göz önüne alarak tutukladı. 

Hakim Kök, mevcut delil durumu ve adli kontrol tedbirlerinin uygulanması koşullarının oluşmadığını belirterek, 6 şüpheliyi ise adli kontrol tedbiri uygulanmadan serbest bıraktı.

Tutuklanan serbest meslek sahibi Kadri A, ifadelerinde, olay günü, Galatasaray-Kızılyıldız basketbol karşılaşmasının olduğu yere yakın bir mahallede mangal yaptığını ifade ederek, olayı özetle şöyle anlattı: 

"Bir anda yabancı taraftarlar, Galatasaray taraftarlarına taş, sopa ve çelik coplarla saldırmaya başladı. Bu olaylar üzerine bir anda ben de hareketlendim. Farkında olmadan bıçağı elime almışım, biz de taşla sopalarla karşılık verdik. Bu sırada burnuma tekme veya yumruk gibi bir darbe aldım. Elimdeki bıçağı bacağa doğru salladım ancak isabet ettiremedim. Bana vuran şahıs daha sarışın ve uzun boyluydu. Ölen şahsın fiziksel özellikleri daha farklıydı. Ölen kişiyi ben bıçaklamadım. Suçlamayı kabul etmiyorum."

Diğer şüpheliler de ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi.

Olay

Galatasaray Liv Hospital ileKızılyıldız arasında 21 Kasım'da oynanan maç öncesinde, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun 1 No'lu kapısının önünde saat 19.30'da çıkan kavgada, Kızılyıldız taraftarı 25 yaşındaki Marko İvkoviç, aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanmıştı. 

Sağlık ekiplerince Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan İvkoviç, kurtarılamamıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir