TASİŞ operasyonunda 26 kişi tutuklandı

İhale yolsuzluğu nedeniyle tutuklananlar arasında Tasiş İzmir Şube Müdürü de bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Gümrük Müsteşarlığı Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TASİŞ) bağlı İzmir Şube Müdürlüğüne yönelik “ihale yolsuzluğu” iddialarına ilişkin operasyonda gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 49 kişiden, 26'sı tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde sorguları tamamlanan suç örgütünün elebaşısı olduğu ileri sürülen G.N, TASİŞ İzmir Şube Müdürü N.Ç. ve 3 TASİŞ personelinin de aralarında bulunduğu 49 zanlı, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Nöbetçi savcılıkta sorgulanan zanlılardan 8'i serbest bırakılırken, 41'i tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Nöbetçi mahkemede, G.N, N.Ç. ve 3 TASİŞ personelinin de aralarında yer aldığı 26 kişinin tutuklanmasına karar verildi. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TASİŞ’e başlattığı ve 1,5 yıl devam ettirdiği takibin ardından 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 60 kişiyi gözaltına almıştı. Operasyonda toplam 8 silah ele geçirilirken, 11 kişi ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir