Tatil zili çaldı

Yaklaşık 15 milyon öğrenci 8 aylık maratonunun yorgunluğunu 3 ay sürecek yaz tatilinde atacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci, bugün karnelerini aldı.

Öğrenciler, 180 iş günü ve yaklaşık 8 ay süren eğitim-öğretim yılı maratonunun yorgunluğunu 3 ay sürecek yaz tatilinde atacak. 2010-2011 eğitim-öğretim yılı, 20 Eylül 2010 Pazartesi günü başlayacak.

2009-2010 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun da katılımıyla Abidinpaşa'daki 29 Ekim İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Bakan Çubukçu, törendeki konuşmasına, "Her güne yeni bilgi ve becerilerle donanmak üzere başladığınız, kendinizi sosyal ve bilimsel yönden geliştirdiğiniz, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olma yolunda ilerlediğiniz ve bu uğurda zaman zaman yorulduğunuz okullarımız tatile giriyor" diyerek başladı.

Öğrencilerin karnelerinde hem kendilerini hem de velilerini üzen notlar olabileceğini belirten Çubukçu, "Bu konuda velilerimizin gereken duyarlılığı ve anlayışı göstermelerini bilhassa rica ediyorum" dedi.

2009-2010 eğitim-öğretim yılında ilköğretimde açık ilköğretim öğrencileri hariç 10 milyon 526 bin 695 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Çubukçu, bugün itibariyle ilköğretim 8. sınıfta okuyan 1 milyon 321 bin 745 öğrencinin mezun olduğunu söyledi.

Öğrencilerin sadece okul döneminde değil, tatil günlerinde de kitap okuması gerektiğini belirten çubukçu, "Hiçbir eğlence okumak kadar ucuz, hiçbir zevk de okumak kadar kalıcı olamaz" dedi.

Çubukçu, öğretmenler ve velilere çocukların okuma alışkanlığı kazanmasında büyük görevler düştüğünü belirterek, "Maalesef ülkemiz kitap okuma oranı bakımından gelişmiş ülkelerin çok gerisinde kalmaktadır. Ülkemizde televizyon ve internete ayrılan zaman dilimi, okumaya ayrılan zaman diliminden oldukça fazladır" dedi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da 2009-2010 eğitim öğretim yılının sona ermesinin heyecanını yaşadıklarını belirterek, yıl boyunca yaptıkları çalışmaları anlattı. Aydoğan, Ankara'daki 870 bin öğrenci ile 50 bin öğretmenin bugünden itibaren yaz tatiline girdiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Bakan Çubukçu, öğrencilere karnelerini verdi. Törende gösteri yapan öğrencilerle de sohbet eden Çubukçu, çocuklarla fotoğraf çektirdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir