Tatilciye erken rezervasyonda yüzde 45 indirim

Kampanya ile seyahat acentelerinin tur paketlerinden satın alan tatilcilere yüzde 45'e varan oranlarda indirim kolaylığı sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, TÜROFED ve TUROB tarafından iç turizmin canlandırılması için düzenlenen "Erken Rezervasyon Kampanyası" bugün başladı.
"Tatil herkesin hakkı" ve "Yerinizi şimdiden ayırın" sloganları ile düzenlenen kampanyanın tanıtımı için Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen erken rezervasyon kampanyalarının olumlu sonuçlar gösterdiğini, bu yılki kampanyanın da vatandaşlara önemli avantajlar sunduğunu belirtti.
Kampanya hakkında bilgi veren Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel de seyahat acentelerinin tur paketlerinde yüzde 45'e varan oranlarda indirim kolaylığı sağlandığını belirtti.
İşbirliği yapılan bankaların kredi kartları ile yapılacak tatil ödemelerini öteleme imkanı verildiğini aktaran Demirel, havayolları uçuşlarında ve karayolları seyahatlerinde indirim yapıldığı kampanyadan faydalanacakların seyahatlerinin sigorta kapsamında olması gerektiğini kaydetti.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da rezervasyonlarını erken yaptıranların tercih ettikleri tesislerde uygun fiyatlarla konaklama imkanına sahip olacaklarını, erken rezervasyondan yararlanan vatandaşların sigorta poliçelerini almalarını unutmaması gerektiğini belirtti.
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Seçim Aydın da Anadolu'daki insanların tatil bilincinin ucuz tatil kavramıyla çok geliştiğini belirterek, şunları aktardı:
"Bu kampanya, geçen yıl 30 milyonu aşan Türkiye içerisindeki dolaşımı sağladı. Önümüzdeki yıl bu sayının 35-40 milyonları bulmasını hedefliyoruz."
Konuşmaların ardından kampanya için hazırlanan reklam filmi izlendi.
Bu konularda ilginizi çekebilir