TAV 79 milyon lira kar etti

TAV, 9 aylık dönemde 152 milyon lira yatırım gerçekleştirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TAV Havalimanları Holding A.Ş, 2010 yılının dokuz aylık döneminde 79 milyon lira net kar elde etti.

TAV açıklamasına göre, şirketin konsolide cirosu ve operasyonel karlılığı (FAVÖK) çeyrek bazda en yüksek seviyeye ulaştı.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, konuya ilişkin değerlendirmesinde, TAV Havalimanları olarak 2010 yılının dokuz aylık döneminde operasyonel ve finansallarda yeni rekorlara imza attıklarını belirterek, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki 06/24 pistinin 8 Mart - 30 Haziran tarihleri arasında kapalı olmasına ve nisan ayında İzlanda'da bulunan yanardağın aktif hale gelmesiyle oluşan kül bulutlarının yol açtığı uçuş iptallerine rağmen hizmet verdikleri yolcu sayısının yılın dokuz ayında yüzde 13 artış gösterdiğini bildirdi.

Temmuz-eylül dönemindeki konsolide cironun, TAV Havalimanları Holding'in tarihindeki çeyrek bazdaki en yüksek ciro rakamına işaret ettiğini belirten Şener, benzer şekilde, FAVÖK'ün de yüzde 28 oranında artışla 172 milyon euro seviyesine çıktığını, 2009 yılı tamamında elde ettikleri 167 milyon euro seviyesini geçtiğini bildirdi.

Bir önceki yılın aynı döneminde 75 milyon lira kar açıklayan şirketin, bu yılın aynı döneminde 79 milyon lira kara ulaşma başarısını gösterdiğini ifade eden Şener, operasyonel nakit akımının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36 artış sergilediğini, dokuz aylık dönemde yatırımlarının ise 152 milyon lira seviyesinde gerçekleştiğini bildirdi.

Şener, Holding seviyesindeki finansallara yönelik yapılandırma çalışmalarına ilişkin ise şunları kaydetti:

"2008 yılı sonunda başlattığımız Holding seviyesindeki borcu azaltma sürecimiz, bu yıl sona erdi. Sonuç olarak, 2009 yılı sonunda 941 milyon euro seviyesindeki konsolide net borcumuz, özellikle iştirak satışlarından elde ettiğimiz gelirle eylül ayı sonunda 890 milyon euroya geriledi. 2010 yılının ilk dokuz ayında 191 milyon euro (378 milyon lira) borç ödemesi gerçekleştirdik."

TAV Havalimanları'nın istihdam alanında yarattığı katkıyı ilişkin olarak ise, özellikle TGS gibi bu yıl faaliyete başlayan iştirakleriyle birlikte, TAV Havalimanları'nın istihdama da büyük katkı sağladığını belirten Şener, son bir yılda ortalama 5 bin seviyesinde yeni istihdam yarattıklarını ve çalışan sayısının 30 Eylül 2010 itibariyle 18 bin 887'ye ulaştığını bildirdi.

Şener, "Genç nüfusa sahip Türkiye ekonomisi için, istihdama dayalı katma değer yaratmaya devam ederken, hedeflerimizi yakalıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir