TBMM, HSK'ya 7 yeni üye seçti

TBMM Genel Kurulu'ndaki HSK seçiminin ikinci turunda 7 üye seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Genel Kurulu'ndaki Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyelik seçiminin gizli yapılan ikinci tur oylamasında 7 üye seçildi.

348 milletvekili katıldığı Genel Kurul'da Yaşar Şimşek, Mehmet Ademoğlu, Alp Arslan, Cafer Ergen, Ali Cengiz Köseoğlu, Songül Yazar ve Hamit Kocabey, HSK üyeleri olarak seçildi.

Milletvekillerinin kabinlere girerek oy kullanmaları ile Tasnif Komisyonunun oy pusulası sayımı işlemleri yaklaşık 2 saat sürdü. Oylamada 2 oy boş çıktı, 16 oy da geçersiz sayıldı.

Bu sonuca göre, ikinci oylamada seçilmek için geçerli olan, üye tam sayısının 5'te 3 çoğunluğunun (330) üzerinde oy alan Yaşar Şimşek, Mehmet Ademoğlu, Alp Arslan, Cafer Ergen, Ali Cengiz Köseoğlu, Songül Yazar ve Hamit Kocabey, HSK'nın yeni üyeleri olarak seçildi.

"Referandum ruhuna uygun"

HSK seçimi sonuçlarına ilişkin değerlendirmesi sorulan Başbakan Binali Yıldırım, "Aynı doğrultuda gidiyor, bir sorun yok. Referandum ruhuna uygun" dedi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, HSK üyelik seçim işleminin tamamlanmasının ardından, bugün saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir