TEB'den üç yeni yatırım fonu

TEB, altına yatırım yapan 29 ve 30. Anapara Korumalı Fon ile borsaya yatırım imkanı veren 31. Anapara Korumalı Fon'u yatırımcılara sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Ekonomi Bankası (TEB), altın ve borsaya yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için üç yeni anapara korumalı fon çıkarmaya hazırlandığını duyurdu.

TEB tarafından yapılan açıklamaya göre, Banka, altına yatırım yapan 29 ve 30. Anapara Korumalı Fon ile borsaya yatırım imkanı veren 31. Anapara Korumalı Fon'u bugün ile 16 Aralık 2011 tarihleri arasında yatırımcılara sunacak.

29. Alt Fon, vade sonuna kadar elde tutulduğu takdirde yüzde 100, 30. Alt Fon ise yüzde 98 anapara koruması amaçlıyor. Her iki fon da altının Ons cinsinden dolar fiyatını baz alarak yatırımcısını kur riskinden koruyor. Fonun getirisi hesaplanırken vade başı ve vade sonu değerleriyle birlikte vade içerisinde ulaştığı en yüksek değer de dikkate alınıyor. Fonun vade içerisinde gördüğü en yüksek değer, başlangıç değerinin yüzde 140'ına eşit veya altındaysa yatırımcıya ''Altın Performansı''nın yüzde 100'ü fon getirisi olarak veriliyor. Bununla birlikte fonun vade içerisinde gördüğü en yüksek değer, başlangıç değerinin yüzde 140'ını aşmışsa, bitiş değeri hangi seviyede olursa olsun yatırımcı sabit bir getiri elde ediyor. Sabit getiri oranının ise 29. Alt fonda yüzde 20, 30. Alt Fon'da ise yüzde 30 olması planlanıyor.

TEB, borsaya yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için satışa sunduğu yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı 31. Alt Fonu ise vade sonuna kadar elde tutulduğu takdirde yüzde 100 anapara koruması sağlamayı amaçlıyor. Yatırımcılarını İMKB-30 Endeksi'nin yükseliş potansiyelinden faydalandırmayı hedefleyen bir strateji ile işleyen söz konusu fonun getirisi hesaplanırken vade başı ve vade sonu değerleriyle birlikte vade içerisinde ulaştığı en yüksek değer de dikkate alınıyor. Fonun vade içerisinde gördüğü en yüksek değer, başlangıç değerinin yüzde 140'ına eşit veya altındaysa yatırımcıya ''Altın Performansı''nın yüzde 80'i fon getirisi olarak verilebiliyor. Fon, başlangıç değerinin yüzde 140'ını aşmışsa, bitiş değeri hangi seviyede olursa olsun yatırımcı yüzde 10 kadar sabit bir getiri elde ediyor.

Verilen bilgiye göre, Anapara Koruma Amaçlı 31. Fon'da endeksin; Anapara Koruma Amaçlı 29. ve 30. Fon'da ise altının; yatırım dönemi boyunca, günlük kapanışlar itibarıyla ulaştığı en yüksek değer başlangıç değerinin yüzde 140'ını aşmamışsa ve bitiş değeri başlangıç değerinden düşükse, bir getiri oluşmayacağı için yatırımcı vade sonunda sadece anapara korumasını elde ediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir
TEB