”Tecrübelerimizi başka ülkelere taşımak istiyoruz”

Turkcell Genel Müdürü Ciliv, "Önümüze fırsatlar çıkınca değerlendireceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, dünyada Turkcell'in artık örnek gösterilen bir mobil iletişim firması olduğunu belirterek, "Bu tecrübemizi başka ülkelere de taşımak istiyoruz. Önümüze fırsatlar çıkınca değerlendireceğiz" dedi.

Bilişim Zirvesi'10 sırasında konuşan Ciliv, zirvenin "Kurallar değişti, önümüzdeki 10 yıl için oyun yeniden başlıyor" şeklindeki ana temasını son derece yerinde bulduğunu belirterek, benzer bir görüşü kendisinin de uzun zamandır savunduğunu kaydetti.

Bilgisayar ve iletişim dünyasının birleşmesiyle birlikte insanların hareket ettikleri her ortama cep bilgisayarlarını da yanlarında götürdüğünü ve bunları her yerde, her zaman kullanma fırsatı bulduğunu söyleyen Ciliv, kendilerinin de ses işinden mobil internet işine geçtiğini, böylece müşteriye daha çok odaklanma ve ihtiyaçlarına daha iyi çözüm üretme imkanına sahip olduklarını anlattı. Ciliv, "Bu yeni dünyada müşteriye hız ve verim katacak, şirketlere rekabet avantajı yaratacak teknolojik çözümler üretebiliyoruz" dedi.

Süreyya Ciliv, ABD'de ve Avrupa'da yatırımcılardan, "Turkcell kalitesinde, kapsama alanında ve hızında" dünyada çok az operatör olduğunu söylediklerini belirterek, "Mobil iletişim konusunda Turkcell dünyanın en iyilerinden. Biz de bu tecrübeyi hem Türkiye'de hem de içinde bulunduğumuz 8 ülkedeki firmalarımızda uygulamaya koyuyoruz. İşimizi büyütmek için yeni fırsatlarla dolu bir dönem bizi bekliyor. Buna hazırız çünkü bu vizyona uzun zamandır inandık" diye konuştu.

Halihazırda Avrupa'nın üçüncü büyük operatörü konumunda olan şirketin geleceğini parlak gördüğünü ifade eden Ciliv, "Bu arada doğru ortamın yaratılması da önemli. Ekonominin iyiye gitmesi, bizim desteklenmemiz de önemli. Adil rekabet ortamının oluşması çok önemli. Fakat ben hem Türkiye'nin potansiyeline hem teknoloji dünyasına çok inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Faaliyette bulundukları 8 ülkenin 5'inde pazar lideri konumunda bulunduklarını söyleyen Ciliv, dünyada Turkcell'in artık örnek gösterilen bir mobil iletişim firması olarak algılandığını, bu tecrübelerini başka ülkelere de taşımak istediklerini ve önlerine fırsatlar çıktığında bunları değerlendireceklerini aktardı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından son hafta içerisinde alınan karara ilişkin bir soru üzerine Ciliv, "BTK'nın, numarasını taşıyan abonelerimizde kalan bakiyelerin belli bir süre içinde müşterilere ödenmesi konusundaki kararı bence yerinde bir karar. Biz zaten müşterilerimizin kalan bakiyelerini Turkcell'e geri döndüklerinde hazır tutuyorduk" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir