Tekel işçilerine ziyaretler sürüyor

Saadet Partisi'ne mensup bir grup öğle saatlerinde TEKEL işçilerine çorba dağıttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk-İş Genel Merkezi çevresindeki eylem yapan TEKEL işçilerine ziyaretler sürüyor.

TEKEL işçilerinin, TÜRK-İŞ Genel Merkezi çevresindeki eylemleri 60. gününde devam ediyor. TEK GIDA-İŞ  Sendikası'nın "açlık grevi" eylemini sona erdirilmesi kararına karşın, 5 işçinin daha katılmasıyla bu eylemi sürdürenlerin sayısı 21'e yükseldi. Süresiz açlık grevine katılanların 5'inin kadın olduğu belirtildi.

"Süresiz açlık grevi"ne katılanlardan bazıları doktor eşliğinde ambulanslarla İŞKUR'a giderek işsizlik maaşı almak üzere başvuruda bulundu.

Bu arada, Saadet Partisi'ne mensup bir grup öğle saatlerinde TEKEL işçilerine çorba dağıttı.

Öte yandan, yazar Bilgesu Erenus ile sanatçı Nurettin Rençber de TEKEL eylemcilerin kaldığı çadırları ziyaret ederek, işçilerle bir süre sohbet etti.

Viyana'da da Tekel işçilerine destek mitingi yapıldı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da faaliyet gösteren Türk ve Avusturyalı sendikacılar, TEKEL işçilerine destek vermek için Viyana'da gösteri yaptı.

Türkiye'nin Viyana Başkonsolosluğu önünde toplanan 60 kadar gösterici, "TEKEL işçileri ve Türkiye işçi sınıfıyla dayanışma içinde olduklarını" bildirdi.

TEKEL işçileriyle dayanışmak için hafta sonunda Türkiye'ye bir heyet gönderileceğini de belirten göstericiler, TEKEL işçilerine destek amacıyla Avusturya'da çeşitli toplantılar ve mitingler düzenleyeceklerini açıkladılar.

Viyana'daki mitinge katılan Avusturya Sol Parti temsilcisi Sonya Grusch, "Türkiye'deki TEKEL işçilerinin direnişini desteklediklerini" ifade ederek, "Avusturya'daki sendikacıların ve emekçilerin Türkiye'deki işçi hareketini örnek almaları gerektiğini" söyledi.

Avusturya Sendikalar Birliği (ÖGB) Sol blok temsilcisi Oliwer Michael Janischkait de özelleştirme sürecini Avusturya'da da yaşadıklarını belirterek, "Bu nedenle biz Türkiye'deki TEKEL işçilerini anlıyor ve destekliyoruz" dedi.

Polisin güvenlik çemberinde bir süre başkonsolosluk önünde gösteri yapan ve bildiri dağıtan göstericiler, daha sonra olaysız olarak dağıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir