Telekom, net karını 1,9 milyar liraya çıkardı

Şirket yılın 9 aylık döneminde net karını geçen yılın aynı dönemine göre 500 milyon liradan fazla artırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Telekom Grubu, yılın 9 aylık döneminde net karını geçen yılın aynı dönemine göre 500 milyon liradan fazla artırarak 1,9 milyar liraya çıkardı.

Türk Telekom Grubu 2010 üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.

Buna göre, Grubun 2010 yılının 9 aylık döneminde net karı, önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 38,2 oranında artarak 1,9 milyar liraya ulaştı.

2010 yılı Ocak-Eylül döneminde konsolide gelirler, 2009 yılının aynı dönemine göre yüzde 1,8 artarak 8 milyar liraya çıkarken, konsolide FAVÖK marjı yüzde 44 olarak gerçekleşti.

Yılın 9 aylık döneminde Grubun konsolide faaliyet karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 2,4 milyar liraya ulaştı.

Mobil FAVÖK marjındaki iyileşme devam ederken yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 19 oldu. 9 aylık FAVÖK rakamı geçen yılın aynı dönemine kıyasla üç kattan fazla artış gösterdi.

ADSL gelirleri ise 2010 yılının dokuz ayında, net 330 bin abone artışıyla 2009 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 17 artış göstererek 1,8 milyar lira olarak gerçekleşti.

Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi Hakam Kanafani

Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Hakam Kanafani, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri grubu olarak, 2009'un ilk dokuz ayına oranla FAVÖK'de yüzde 6, faaliyet karında yüzde 13'lük artış yaşanan güçlü bir çeyrek geçirdiklerini, net karın ise geçen yıla oranla yüzde 38 artış gösterdiğini belirtti.

Hem sabit hat hem de mobil işlerde bu güçlü performansa katkı sağlarken, mobil sektöründeki çetin rekabet ortamına rağmen Avea'nın daha yüksek marj elde etmeyi başardığına işaret eden Kanafani, şunları kaydetti:

"Üçüncü çeyrekte Ev Avantaj müşterilerimize Ramazan ayında dört hafta boyunca sabit hatlardan ücretsiz konuşma teklifimizle daha da fazla değer sunduk. Sabit ses hatlarından konuşan diğer bireysel müşterilerimiz için Akşam 7 Sabah 7 arası bedava konuşma imkanı sağlayan yenilikçi kampanyamızı yıl sonuna dek uzattık. Yine bu çeyrekte Grup genişbant operatörü TTNET'in WebTV servisi Tivibu ile müşteri sayımızı iki katına çıkarttık. Arayüz platformu Grubumuz yakınsama teknolojileri şirketi Argela tarafından geliştirilen Tivibu servisimiz önümüzdeki aylarda güçlendirilmeye devam edecek. ADSL'de müşterilerin bir aylık kullanım taahhüt etmek yerine İnternet'e günlük erişimi tercih etmelerine olanak tanıyan günlük İnternet uygulamasıyla yenilikçi bir teklif sunduk. Buna ek olarak, müşterilerimize ayda 20 liranın altında fiyatlarla bilgisayar almalarına olanak tanıyan taksitli ödeme olanağı sunduk ve eylül ayında yaklaşık 40 bin müşterimiz Türk Telekom bayi ağından bilgisayarlarını aldılar.

7 Ekim'de 16 ülkede 27 bin kilometrelik altyapısı ile toptan data pazarında Orta ve Doğu Avrupa'nın önemli oyuncularından olan Invitel International'ın satın alma anlaşmasını sonuçlandırdık. 4 ülkenin uluslararası data altyapılarını tek hat üzerinde toplayan JADI link anlaşmasından sonra Invitel International ile Uzakdoğu ve Ortadoğu ile Avrupa arasındaki data iletişimi alanında önemli bir alternatif olmayı hedefliyoruz. Almanya'da Internet Hizmet Sağlayıcısı Hansenet ile yaptığımız işbirliği sonrasında oradaki Türk toplumunun iletişim ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ürünlerimizi sunmaya başladık. Bu hizmetle online eğitim şirketimiz Sebit tarafından geliştirilen online eğitim yazılımı Vitamin, Grubumuz online oyun şirketi Sobee'nin geliştirdiği, 700 bin üyeye ulaşan online futbol oyunu I Can Football ve Almanya-Türkiye arasında iki yönlü arama içeren iletişim paketini sunuyoruz."

Ürünlerini 19 ayrı ülkeye ihraç eden ve bilişim teknolojileri çözümleri sağlayan Grup şirketlerinden Innova'nın ise, çalışma izni almak isteyen yabancılara çözüm sunan Dubai Biyometrik Kiosk Projesini hayata geçirdiğini anımsatan Kanafani, "Brand Finance tarafından 1,7 milyar dolar marka değeriyle bu yıl da Türkiye'nin En Değerli Markası ilan edilen Türk Telekom olarak, müşterilerimize değer yaratmaya odaklanarak ve insan kaynağına, altyapıya ve teknolojiye yatırım yaparak güçlü operasyonel ve finansal performansımızı sürdüreceğiz. Şirketin başarısına olan katkılarından dolayı tüm Grup çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu odaklanmış ve profesyonel ekibin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir