Telekom'dan arızalar için 'haTTa çözüm' projesi

TT, arıza, tesis ve nakil taleplerini karşılama işlemlerini akıllı telefonlarla giderecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ocak ayında beş ilde uygulamaya konulan Türk Telekom'un arıza, tesis ve nakil taleplerini karşılamada müşteri memnuniyetini artırmayı amaçlayan "haTTa çözüm" projesi, Ağustos ayında da tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacak.

Türk Telekom Erişim Direktörü Bülent Hasenekoğlu, "Proje öncesinde bir telefon arızası ortalama 6 saatte giderilebiliyordu. Projenin devreye girmesi ile bu süre yaklaşık 4 saate indi" dedi.

"Saha İş Gücü ve Filo Takip Yönetim Sistemleri"ni hayata geçirdiklerini ve projeye "haTTa çözüm" ismini verdiklerini anlatan Hasenekoğlu, bu projeyle müşterilerden çağrı merkezlerine gelen arıza, tesis ve nakil taleplerini artık saha elemanlarına elektronik ortamda ilettiklerini söyledi. Saha ekiplerinin internete bağlanma özelliği bulunan "akıllı telefon" olarak da nitelendirilen PDA telefonlar üzerinden iş emirlerini aldıklarını ifade eden Hasenekoğlu, şunları kaydetti:

"Saha ekipleri PDA telefonlarına ulaşan iş emirlerini aldıktan sonra en kısa zamanda işlemin yapılacağı adrese ulaşıyor. İş kapatma işlemi da yine bu telefonlar ile yapılıyor. Eskiden saha ekipleri, sabah çıkarken o gün için hazırlanmış iş emirlerini yazılı olarak alır ve gerekli işlemleri yaparlardı. Ama gün içinde müşteriden gelen talepler ertesi güne sarkardı. Yeni uygulamanın hayata geçirilmesiyle artık müşteriden gelen arıza bildirimleri ile yeni hat açma ya da hattın nakil işlemi saatler içinde çözülebiliyor."

Ayda ortama 158 bin saat tasarrufu

"haTTa çözüm" projesi kapsamında, bin ekibe eğitim verilmesinin ardından Ocak ayında Ankara, İstanbul, İzmir, Konya ve Kayseri'de sistemin çalıştırılmaya başlandığını anlatan Hasenekoğlu, "Nisan ayında Trabzon, Samsun, Diyarbakır, Gaziantep, Adana, Mersin, Antalya, Muğla, Manisa, Balıkesir, Bursa, Eskişehir ve Kocaeli de uygulama kapsamına alınacak. Uygulama, Haziran ayında toplam 45 ilde, Ağustos ayında ise tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacak" diye konuştu.

Türkiye genelinde ayda ortalama 640 bin kağıt üstünde iş emri olduğunu vurgulayan Hasenekoğlu, "Bu yazılı iş emirleri için ortalama 3 ton kağıt gerekiyor. Yeni uygulamamız ile ayda ortalama 53 ağacı doğaya kazandırmış olacağız" dedi.

Projenin pilot uygulamasını geçen yıl Ankara'nın Dikmen semtinde yaptıklarını ifade eden Hasenekoğlu, şunları söyledi:

"Proje ile arıza müdahale sürelerini yüzde 30 oranında azalttık. Proje öncesinde telefon hatlarındaki arızalı kalma süresi ortalama 6 saatti. Yani bir telefon arızası ortalama 6 saatte giderilebiliyordu. 'haTTa çözüm' projesinin devreye girmesi ile bu süre yaklaşık 4 saate indi. Ayda ortama 158 bin saat tasarrufumuz oldu."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir