Telekom'un 8 Mbps paketi 3.6 milyon kişiye ulaştı

Bugün ADSL kullanıcılarının yarısından fazlası 8 Mbps'e kadar hızlı paketi tercih ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Telekom'un geçen yıl Mayıs ayında kullanıma sunduğu 8 Mbps'e kadar hıza sahip genişbant internet paketini kullananların sayısı 16 ayda yaklaşık 3,6 milyona çıktı.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, ADSL kullanıcılarının yüzde 55'inin 8 Mbps internet erişime sahip hale geldiği belirtildi.

Türk Telekom Satış Başkanı Aydın Çamlıbel, Türkiye'de internet hizmetleri ve kullanımı konusunda çok önemli gelişmelerin yaşandığını ifade ederek, Türkiye'nin halen AB ülkeleri arasında en ucuz ve hızlı internet hizmetinin sağlandığı 5. ülke olma özelliği taşıdığını kaydetti.

Çamlıbel, "ADSL hat sayısı son 5 yılda 4 katına çıktı. Son 16 ayda data kullanımı yüzde 89 artarak kişi başı ortalaması 12 gigabayta ulaştı. Bugün ADSL kullanıcılarının yarısından fazlasının tercih ettiği 8 Mbps'e kadar hızlı paketi, Türkiye'ye katma değerli hizmetler sunmak, daha fazla kişinin daha hızlı internet bağlantısına daha düşük ücretle erişebilmesini sağlamak hedefiyle gerçekleştirdiğimiz yatırımların bir sonucu" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir