”Temel atmaya değil açılışa gidiyorum”

Başbakan Erdoğan, partisince Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı'nda düzenlenen mitingin ardından İnönü Spor Salonu'ndaki TOKİ konutlarının anahtar teslimi ve yapımı tamamlanan yatırımların toplu açılış törenine katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TEKİRDAĞ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "temel atmalara değil, açılışlara gittiğini" belirterek, "Çünkü geçmiş yıllarda biliyoruz ki temeli atılan ancak tamamlanmayan yatırımlar nedeniyle Türkiye adeta temeller mezarlığına dönüşmüştü. Biz buyuz, temeli atılıp tamamlanınca biz açılışa gidiyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisince Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı'nda düzenlenen mitingin ardından İnönü Spor Salonu'ndaki TOKİ konutlarının anahtar teslimi ve yapımı tamamlanan yatırımların toplu açılış törenine katıldı.

Konuşmasına başlamadan önce salonda açılan "Sizi çok seviyoruz. Kosovalılar" pankartını gören Erdoğan, "Biz de Kosovalıları seviyoruz. Kosovalılar bizim canımız, ciğerimiz kardeşlerimiz. Saniyelerle, dakikalarla bağımsızlıklarını da ilk tanıyan Türkiye oldu" dedi.

Açılışı yapılacak eserlerin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün toplu açılış töreni ile 600'ü aşkın esrin açılışını yapıyoruz. Tekirdağ'a ve Türkiye'ye hayırlı olsun. On yıllarca İstanbul'un gölgesinde kalan Tekirdağ, iktidarımız döneminde şahlanıyor.

Tekirdağ en büyük sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapıyor. Lojistikte de Türkiye'nin merkezi konumuna geliyor. 'Hava yolu' dedik, adı vardı kendisi yoktu, işte Çorlu. 'Deniz yolu' dedik, kimliği yoktu, özelleştirmeyle o işi de hallettik. Kara yolundaki ilkellikleri duble yollarla hallettik. Ve 'demir yolu' dedik, Muratlı-Tekirdağ demir yolu hattıyla bir adım daha attık. Şimdi Muratlı-Tekirdağ demir yolu hattıyla Tekirdağ'ı hem Londra'ya hem de Pekin'e bağlayacağız. Türkiye'de en son demir yolu 40 yıl önce Van'a döşenmişti."

İktidarları döneminde duble yol yapımına hız verdiklerini vurgulayan Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye genelinde 79 yılda 6 bin kilometre duble yol yapıldığını, kendi dönemlerinde ise 9 bin 468 kilometre duble yol yaptıklarını belirtti.

Tekirdağ'a iki önemli yatırımcı

Geçmiş yıllarda atılan temellerin tamamlanmaması nedeniyle Türkiye'nin adete "Temeller mezarlığına" dönüştüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ben temel atmaya gitmiyorum, açılışa gidiyorum. Çünkü geçmiş yıllarda biliyoruz ki temeli atılan ancak tamamlanmayan yatırımlar nedeniyle Türkiye adeta temeller mezarlığına dönüşmüştü. Biz buyuz, temeli atılıp tamamlanınca biz açılışa gidiyoruz.

Buradan Tekirdağlılara müjde vermek istiyorum; Uluslararası 2 önemli yatırımcı Tekirdağ'a gelecek, ama ismini şimdi açıklamıyorum. Temeli attığımız gün, kazma vurulduğu gün tamam deyip bu iki önemli yatırımcının ismini açıklayacağız."

TOKİ Konutları

Başbakan Erdoğan, TOKİ'nin son yıllarda yaptığı konutlar sayesinde birçok vatandaşın ev sahibi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün TOKİ tarafından Tekirdağ Merkez, Çorlu-Velimeşe ile Hayrabolu'da toplam tutarı 454 trilyon olan bin 32 konutu sahiplerine teslim ediyoruz. Biliyorsunuz, bizim kültürümüzde ev, aile çok önemlidir. Hani diyorlar ya 'dünyada mekan, ahirette iman', biz mekan yaptırmak için uğraşıyoruz. Kira öder gibi vatandaşımızı ev sahibi yapıyoruz.

Türkiye'de 350 bin inşaat devam ediyor, 250 binini vatandaşımıza teslim ettik. 81 ilde, yüzlerce ilçede şantiyeler var. 'Hedef 500 bin konut' dedik, hamdolsun büyük mesafe kaydettik. Biz bunları da yeterli bulmadık yeni attığımız adımlarla fakir, fukara, garip gurebayı ayda 100 TL taksitle ev sahibi yapacağız."

KÖYDES Projeleri

Erdoğan, iktidarları döneminde KÖYDES projeleri ile köylerin de hak ettiği yatırımları aldığını söyledi.

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan'a "Yolu olmayan köy kaldı mı?" diye soran Başbakan Erdoğan, (kalmadı) yanıtı üzerine, şöyle konuştu:

"Evet, yolu olmayan köyümüz kalmadı. Hepsi asfalt değil, ama köylerimizin yolları yapıldı. Acaba bugüne kadar iktidara gelen hükümetlerin aklına gelmedi mi ki bu köyler aç mı? Yolu-suyu var mı? diye. Biz size sevdalıyız... Biz biliyoruz ki halka hizmet hakka hizmettir."

Açılışı yapılan tesisler arasında Çerkezköy Organize Sanayi ve Çorlu Deri Organize Sanayi bölgelerinin atık su arıtma tesislerinin de bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, "Deri Organize Sanayi Bölgelerinde atık su tesisleri pek çalıştırılmaz. Ben İstanbul Belediye Başkanlığım döneminde bunları yaşadım. Buradan Tekirdağ Valimize sesleniyorum; Valim bunları markaja al. Kyoto Protokolü'nü de imzaladık, bunları yakın markaja almamız lazım" dedi.

Toplu açılışları yapılacak eserlerle ilgili ayrıntılara girmeyeceğini söyleyen Erdoğan, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından Altınova-Kumbağ Köprülü Kavşağı, Çorlu- Çerkezköy Otoyolu, Çorlu-Velimeşe 1. Bölge TOKİ konutlarının açılışını yapmak için Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu'a telekonferans sistemiyle bağlandı.

Eşi Emine Erdoğan ile açılışları yapan Başbakan Erdoğan, TOKİ tarafından yaptırılan sağlık ocakları ve ilköğretim okullarına adı verilen 3 şehidin ailesine şilt verdi.