Tepki alımları yerini satışlara bıraktı

İMKB, ilk seansı 982 puan düşüşle 65.165 puandan kapattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İlk seansta yükseliş hareketini koruyamayarak düşüşe geçen İMKB, 982 puan ve yüzde 1.49 değer kayıpla 65.165 puandan kapandı.

Hafta sonu İrlanda konusunda AB ülkelerinin anlaşmaya varmasıyla birlikte, bu sabah piyasalarda olumlu hava hakim oldu. ABD ve Asya piyasalarında olumlu kapanışlar gözlenirken Avrupa piyasaları da güne yükselişle başladı.

İrlanda'ya sağlanan 85 milyar euroluk yardım, iyimser hava yaratsa da küresel piyasalarda temkinli görünüm devam ediyor. Açılışını yükselişle gerçekleştiren Avrupa borsaları yerini düşüşe bıraktı. ABD futurelarında artılar azalarak devam ediyor.

Yurtdışı piyasalara paralel hareket eden İMKB açılış seansındaki sınırlı yükselişini koruyamayarak düşüşe geçti. İlk seansta en yüksek 66.591 puanı gören endeks, satışlarla da 64.968 puana kadar geriledi. Seans 65.165 puandan kapanırken, 1.2 milyar lira işlem hacmi kaydedildi.

Bu arada Kapalıçarşıda Dolar 1.4920 TL'den, Euro 1.9700 TL'den el değiştiriyor. Uluslararası piyasada euro/dolar 1.3200 seviyesinde.

Diğer yandan 8 Ağustos 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 7.64 seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir