Terör sorunuyla Kürt sorununu karıştırmayın

Başbakan Siirt'te yaptığı konuşmada iki sorunun farklı olduğunu belirtirken, diğer etnik azınlıkların da sorunları bulunduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİİRT - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kürt sorunuyla PKK terör örgütünü lütfen birbirine karıştırmayalım. Benim Kürt kardeşlerimin sorunları vardır, Türk'ün de vardır, Laz'ın da vardır. Arap'ın da vardır, Gürcü'nün de vardır. Bütün bunlarla ilgilenmek bizim görevimizdir'' dedi.

Erdoğan, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

Erdoğan, bölgede olağanüstü hali kaldırdıklarını, terör mağdurlarına sahip çıktıklarını, Kürtçe ve Arapça üzerindeki yasakları kaldırdıklarını, ifade ederek, ''Siirt'te Kürd'ü de var, Arap'ı da var. Bizde ayrım yok. Biz sadece Kürd'ün, Türk'ün, Arap'ın, Laz'ın, Gürcü'nün, Çerkez'in Roman'ın değil, 74 milyonu kucaklayan bir iktidarız. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Farkımız bu'' diye konuştu.

Samimiyetle, gönülden, yürekten 'analar ağlamasın', 'yavrular ölmesin' dediklerine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

''Kürt sorunuyla PKK terör örgütünü lütfen birbirine karıştırmayalım. Benim Kürt kardeşlerimin sorunları vardır, Türk'ün de vardır, Laz'ın da vardır, Arap'ın da vardır, Gürcü'nün de vardır. Bütün bunlarla ilgilenmek bizim görevimizdir. Biz bugüne kadar bunun imtihanını veriyoruz. Siirt hayallerine yaklaştıkça, birileri Siirt'i ayaklarından tutup, aşağı çekmeye çalışıyor. İşte görüyorsunuz. 4 yıl boyunca Mecliste Kürt kardeşlerimin meselelerinin çözümü için en küçük bir çaba göstermeyenler, şu anda 12 Haziran öncesinde sokakları ateşe veriyorlar, gençleri tahrik ediyorlar. Partimin, Türkiye'nin değişik yerlerindeki seçim bürolarını molotoflarla bombalıyorlar. Şu ana kadar, yüze yakın yeri ateşe verdiler. Arabaları yakıyorlar, otobüsleri yakıyorlar, seçim otobüslerini yakıyorlar. Nedir bu? Demokrasi bu mu? Hak ve özgürlük bu mu? Eğer demokrasiye inanıyorsan, gel konuş, Mecliste konuştuğun gibi konuş. Ama yok, demokrasiyi böyle değil de teröre dayalı olarak yürütecekseniz, kusura bakmayın benim milletim buna yol vermez, benim Siirtlim buna yol vermez. Ben böyle inanıyorum.''

 

Bu konularda ilginizi çekebilir