Terörle mücadelede 90'lara dönmek doğru değil

Kılıçdaroğlu, "O yıllarda yapılanlardan bir sonuç elde edilemedi, pek çok faili meçhuller oldu. Dolayısıyla o yıllara dönmek doğru değil" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özel harekatçıların terörle mücadelede kullanılmasını "terörle mücadelede 1990'lara dönüş" olarak nitelendirirken "O yıllarda yapılanlardan bir sonuç elde edilemedi, pek çok faili meçhuller oldu. Dolayısıyla o yıllara dönmek doğru değil" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları'nın düzenlediği parti genel merkezinde düzenlediği 1. Gençlik Sempozyumu'nun ilk oturumundan çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 Kılıçdaroğlu, terörle mücadelede polisin daha aktif şekilde yer alması konusunda Hükümet'in gündeme getirdiği çalışmayı değerlendirirken "Terörle mücadele öteden beri hepimizin dikkatle izlediği bir konu. Hükümet'in bu süreçte neden böyle bir yol izlediğini bilmiyoruz. Öyle anlaşılıyor ki AKP iktidar olduğu dönemde yaptığı açılımlarla ve uygulamalarıyla mücadele edemedi terörle. Bu kez 90'ların başına döndük. Herhalde yeni bir süreç başlayacak, öyle anlaşılıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Yani yeni bir özel harekat uygulaması var?" sorusuna "O noktaya gelecek, görülen tablo bu" dedi.

Bir gazetecinin polisin terörle mücadelede daha aktif rol almasıyla ilgili olarak dün Hükümet'ten yapılan "Yeni uygulamada birçok boyut var, insan hakları, demokratikleşme var, sadece güvenlik boyutu ön planda değil" açıklamasını anımsatarak "Askerin yaptığı mücadelede acaba bu tür eksikliklerden mi şikayetçiler?" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "O ayrıntıları bilemiyorum. Ama açılım konusunda daha önce pek çok verilmiş sözler vardı ama bu sözler bugüne kadar yerine gelmedi. Yeni bir komisyon kurulduğu da ifade ediliyor. Daha önce Sayın Bakan İçişleri'nden sorumlu olarak görev yaptığı dönemde 6 konuda araştırma komisyonu kurduklarını ifade etmişlerdi ama bu komisyonların çalışmalarının sonuçları ne oldu, o konuda topluma herhangi bir ilgi verilmedi" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Özel harekatçıların terörle mücadelede kullanılmasını 90'lara dönüş olarak nitelediniz, karşı mısınız buna?" sorusuna da "O yıllarda yapılanlardan bir sonuç elde edilemedi, pek çok faili meçhuller oldu. Dolayısıyla o yıllara dönmek doğru değil" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir