TGS'den ATV ve Sabah'da 'istifa baskısı' iddiası

Türkiye Gazeteciler Sendikası, her iki kurumda sendikalı çalışanlara yönelik işten çıkarma baskısı yapıldığını savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu, ATV ve Sabah Gazetesi'nde sendikalı çalışanlara yönelik işten çıkarma baskısı yapıldığını öne sürdü. 

TGS İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, TGS ile ATV iş yeri arasında arasında sürmekte olan toplu iş sözleşme görüşmesi sürecinde masa başında son derece çağdaş, uyumlu, uzlaşmacı bir tutum takınan işveren temsilcilerinin "bir yandan da çalışanlara sendikadan istifa etmeleri yönünde dayatmada bulunduğu" öne sürüldü. 

Aralarında iş yeri temsilcilerinin de bulunduğu üyelerin "tek tek çağrıldığı ve sendikadan istifa etmemeleri durumunda tazminatsız işten atılacakları yönünde tehditlerde bulunulduğu" iddia edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"İstifa etmemeleri halinde üyelerimizi oluşturulan bir 'kara listeyle' işverenler nezdinde deşifre etmek ve bundan sonra hiçbir basın kuruluşunda çalıştırılmamakla tehdit eden ATV ve Sabah yöneticileri, meslek tarihimizde görülmemiş 'kara' bir uygulamaya imza atarak aynı zamanda anayasal bir suç da işlemektedirler. Bu tehdit ve uygulama, basın çalışanlarının ne büyük bir tehlike karşısında olduğunu da bir kez daha net bir şekilde göstermiştir. Medya patronları sendikal örgütlenmenin karşısında zımni bir anlaşma ile bu tavırlarını sürdürürken, şimdi görülüyor ki, bunu açık bir şekilde söylemekten kaçınmayacak bir noktaya gelmiş durumdalar. TGS İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu olarak tüm basın çalışanlarını, bu tehdit karşısında daha güçlü olabilmek, meslek onurumuzu koruyabilmek ve iş güvencemizi sağlayabilmek için, sendika çatısı altında örgütlenmeye çağırıyoruz. ATV ve Sabah yöneticilerini de bundan sonraki süreçte hakkaniyete, sağduyuya ve yasalara uygun davranmaya davet ediyoruz."