THY, 2012'de 38 milyon yolcu hedefliyor

THY, 2011 yılı sonu itibariyle yolcu sayısında 33 milyona, ciroda da 7 milyar dolara ulaşacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ADDIS ABABA/İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, bu yılın sonunda yolcu sayısında hedefleri olan 33 milyona, ciroda da 7 milyar dolara yaklaşacaklarını belirterek, 2012 için 38 milyon yolcu ve 7,8 milyar dolar ciro hedeflediklerini bildirdi.
Temel Kotil, Avrupa'da satın alma gücünün düştüğünü, buna bağlı olarak seyahatlerin azaldığını ve daha ucuz hava yolu şirketlerinin tercih edilmeye başladığını ifade ederek, bazı hava yolu şirketleri için şartların zorlaştığını söyledi.
THY'nin rakiplerine kıyasla yüzde 30-40 daha ucuz bilet sattığını belirten Kotil, frekans sayılarını gittikçe artırdıklarını, daha cazip hale geldiklerini söyledi. 
Temel Kotil, 2010'da 29,8 milyon olarak gerçekleşen yolcu sayısında bu yıl için hedeflerinin 33 milyon olduğunu hatırlatırken, bu rakamın biraz aşağısında kalacaklarını, sistem olarak yüzde 11, yurt dışında da yüzde 15 büyüdüklerini, bunun "yurt içinde bu yıl çok az büyüdükleri" anlamına geldiğini söyledi. Kotil, 2011 hedefi olan 7 milyar dolar olan ciro rakamına da yakın geleceklerini bildirdi.
2012 bütçesini tamamladıklarını belirten Kotil, "Önümüzdeki yıl için 38 milyon yolcu hedefliyoruz. Bütün sistem olarak yolcuda yüzde 17, yurt dışında ise yüzde 20 büyüme hedefliyoruz. Bu çok iddialı ve güzel bir hedef. 2012 ciromuz da yaklaşık 7,8 milyar dolar civarında olur diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir