THY 4 yıl Güneş Sigorta güvencesinde

THY'nin uçak filosu, yolcuları ve 16 bin çalışanı, 4 yıl süreyle Güneş Sigorta güvencesi altında olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) ve Güneş Sigorta, THY'nin uçak filosu, yolcuları ve çalışanlarını 4 yıl süreyle güvence altına alan işbirliği anlaşması imzaladı.
İki kurum arasındaki işbirliği anlaşması, THY'nin Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Kılıç ile Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin tarafından THY Genel Müdürlük binasında düzenlenen törenle imzalandı.
Törende konuşan THY Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Kılıç, bu işbirliği ile uçak gövde ve harp sigortası, sorumluluk sigortası, yolcu sorumluluk sigortası, işveren sorumluluk sigortası ve havacılık dışı sorumluluk sigortası ile THY'nin her açıdan güvence altına alındığını kaydetti.
Uçak gövde sigortası ile dünyanı en büyük filolarından THY'nin 200'e yakın uçağında oluşabilecek hararların karşılanması ve herhangi bir arıza anında uçağın yedek parçalarının temin edilmesinin güvence altına alındığını ifade eden Kılıç, sorumluluk sigortası ile de THY'nin faaliyetlerinden kaynaklanan, yolculara ve üçüncü şahıslarda meydana gelebilecek hasarların teminat altına alındığın söyledi.
Bu işbirliğiyle aylık ortalama 2 milyon 700 bin THY yolcusunun karşılaşabileceği hasarların güvence altına alındığını belirten Kılıç, işveren sorumluluk sigortası ile de yaklaşık 16 bin THY çalışanının iş kazalarına karşı Güneş Sigorta güvencisinde olacağını vurguladı.
Anlaşma çerçevesinde yaklaşık 12,5 milyar dolarlık bir teminatın söz konusu olduğunu dile getiren Kılıç, bunun yıllık prim üretiminin de büyümeye paralel değişmekle birlikte, yıllık 46 milyon dolar civarında olacağını söyledi.
Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin de THY ile yapılan bu anlaşmanın prim ödemesinin Güneş Sigorta'nın yıllık prim üretiminin yaklaşık yüzde 5-7'sine karşılık geldiğini söyledi.
Bu konularda ilginizi çekebilir