THY artık farklı kokacak

Uluslararası esans şirketi MG Gülçiçek’in özel tasarladığı “TK 1933”, Türk Hava Yolları'nın VIP, CIP salonları, bilet satış ofisleri, uçak içi ve diğer kurumsal ürünlerinde kullanacağı marka kokusu olarak belirlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul - Uluslararası esans şirketi MG Gülçiçek’in özel tasarladığı "TK 1933", Türk Hava Yolları'nın (THY) VIP, CIP salonları, bilet satış ofisleri, uçak içi ve diğer kurumsal ürünlerinde kullanacağı marka kokusu olarak belirlendi.

Adını THY'nin kuruluş yılından alan "TK 1933",  Atatürk Havalimanı Dış Hatlar CIP salonunda gerçekleştirilen törende, şirketin yeni marka kokusu olarak tanıtıldı.

Törende konuşan THY İletişim ve Etkinlik Müdürü Yasemin Erdemir,  marka isminin THY'nin  5 uçakla başladığı kuruluş yılından esinlenerek oluşturulduğunu belirterek, şunları söyledi:

"TK 1933, MG Gülçiçek tarafından araştırmalar sonucunda tasarlanıp, üretildi. Koku, insanlık tarihi kadar eski. Her medeniyetin hatta her kültürün kokusundan bahsedilebilir. Biz de Türk Hava Yolları olarak kurumsal bir kokumuz olsun istedik. TK 1933, VIP, CIP salonları, bilet satış ofisleri, uçak içi ve diğer kurumsal ürünlerimizde kullanacağımız marka kokusu olarak belirlendi." 

Kokuyu üretirken özellikle THY müşterilerinin beğenisini hedeflediklerini dile getiren MG Gülçiçek Yönetim Kurulu Başkanı Mişel Gülçiçek de  şirketle yaptıkları 15 aylık  yoğun çalışmalar sonucunda bu ürünü ortaya çıkardıklarını ifade etti. 

Gülçiçek, 1961'den beri sektörde esans üreticisi olarak faaliyet gösterdiklerini vurgulayarak, "Aynı zamanda, Türkiye’nin yanı sıra ihracat yaptığımız 56 ülkede de ürettiğimiz esansları içeren sınırsız sayıda ürün ve marka var" diye konuştu. 

-"THY'nin kokusu mutluluk veriyor"

Ocak 2012’den beri gerçekleştirilen çalışmalarda 9 farklı varyant üzerinden,  23 ayrı çalışma yapılan projede tüm kokular için grup test çalışmaları gerçekleştirildi. Bin 492 kişinin katıldığı kabin ekibi testinden sonra, ön elemeden geçen toplam 8 koku için, THY CIP salonunda bin 150 kişi ile bir yıl süren panel test çalışmaları yapıldı. 

Son aşamada Atatürk Havalimanı THY salonlarında, 2013 Ocak ayında THY  ve MG Gülçiçek tarafından yapılan kurumsal kokulandırma müşteri anketinde ise finale kalan 2 ürün arasından "TK 1933",  marka kokusu olarak seçildi. 

Ayrıca uluslararası araştırma şirketi Milward Brown da finale kalan iki koku ile ilgili bir kantitatif araştırma testi gerçekleştirdi. Özellikle Milward Brown’un gerçekleştirdiği araştırmada kokunun güven, huzur, mutluluk, dinginlik, keyif hissi verdiği belirlendi. Araştırmaya Afrika, Asya, Avrupa, Amerika olmak kıtaları olmak üzere tüm dünyadan THY yolcuları katıldı.

Marka kokusunda, kekik, defne, lavanta ve gül yağının yanı sıra, THY'nin uçtuğu 5 kıtadan temsilen getirilen doğal hammaddeler de kullanıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir