THY Teknik, THK ile bakım anlaşması yaptı

THY Teknik A.Ş, Türk Hava Kurumu ile Bombardier CL-215 tipi uçakların iniş takımlarının bakımı için anlaşma imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş, Türk Hava Kurumu (THK) ile Bombardier CL-215 tipi uçakların iniş takımlarının bakımı için anlaşma imzaladı.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, iki kurum arasında imzalanan anlaşmayla, 14 set Bombardier CL-215 uçağının iniş takımı bakım hizmetleri, THY Teknik A.Ş'nin İstanbul'daki tesislerinde yapılacak.

Yapılan anlaşmaya ilişkin görüşlerine yer verilen THY Teknik A.Ş yetkilileri, sağlanacak hizmetin kalitesiyle THK'nın beklentilerinin karşılanacağını belirttiler.

THK temsilcileri de THY Teknik A.Ş hizmetlerinin kalitesine güvendiklerini ve bölgenin en güçlü MRO (bakım, onarım, revizyon) şirketlerinden birinin desteğini almaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Açıklamada ayrıca, THY'nin iştiraki olan THY Teknik A.Ş'nin bölgesinin lider bakım ve onarım merkezi olarak, Boeing ve Airbus uçaklarına gövde, motor, yedek güç ünitesi, iniş takımları ve komponent bakım hizmeti verdiği, Türkiye merkezli müşterilere ek olarak Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden 100'ü aşkın müşteriye İstanbul'daki bakım merkezinde istihdam ettiği 3 binden fazla personeli ile bakım ve onarım hizmeti sunduğu bilgisi yer aldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir