THY'nin Malaga seferleri başladı

Türk Hava Yolları, İstanbul-Malaga arasında çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 3 sefer yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALAGA - Türk Hava Yollarının (THY), İspanya'nın Malaga şehrine düzenlediği uçak seferleri özel uçuşla başlatıldı.

THY'nin, bazı yöneticiler, gazeteciler ve sanatçıları taşıyan uçağı, Atatürk Havalimanından Malaga'ya geldi. Uçak Malaga Havalimanında törenle karşılandı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin global piyasalara açılım politikalarına paralel olarak birçok yabancı şirketin Türkiye'de Türk firmalarla ortak işler yaptığını, dünyanın 9. büyük ekonomisi olan İspanya'ya yönelik uçuş ağını genişletmeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

THY'nin Malaga'dan önce Madrid, Barcelona ve Valenciya'ya uçak seferleri düzenlediğini hatırlatan Topçu, şöyle konuştu:

"Madrid'e günde 2 sefer yapıyorduk, Barcelona'ya da aynı şekilde. Valencia'ya da geçen ay seferlere başlamıştık. Yaptığımız araştırmalarda Malaga şehri de fizibıl çıktı. Buraya da bugün ilk seferimizi başlattık. Böylece İspanya'da 4 noktadan uçuşlara başlamış olduk."

İstanbul-Malaga arasında çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 3 sefer olarak gerçekleşeceğini dile getiren Topçu, Malaga hattının açılmasıyla THY, dünyada 42'ncisi iç, 139'u uluslararası hatlar olmak üzere toplam 181 destinasyona ulaştığını ifade etti.

THY'nin 91 uçak almayı kararlaştırdığını, 30'a yakın uçağın teslim edildiğini bildiren Topçu, 4-5 saate yakın mesafelerdeki en fizibıl şehirlere uçuşları başlattıklarını, bu çerçevede Avrupa'da 4 noktaya sefer yaptıkları ülkeler arasında artık İspanya'nın da olduğunu söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir